Σε ομιλία του και εν όψη τους δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου, οι θέσεις αυτές που εκφράστικαν πριν μερικούς μήνες στην μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση από τον κούρδο Βουλευτή Ferhat Encu από το Σιρνιάκ αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Αναφέρει την ομιλία του και αφήνει στην αρχή, κυριολεκτικά άφωνους τους υπολοίπους βουλευτές κυρίως από το ΑΚΡ του Ερντοάν και τους εθνικιστές του Μπαχτελί λέγοντας:

“ήμασταν εδώ χιλιάδες χρόνια πριν έρθετε εσείς από την Μογγολία όπου μαζεύατε χόρτα.

Αυτός ο τόπος είναι πολύ πιο παλιός από εσάς και ανήκει στους αληθινούς λαούς του, τους Έντιμους Έλληνες και τους Κούρδους που ήταν εδώ πριν από σας!

Εσείς οι Τούρκοι δεν είστε τίποτα, Ήμασταν Κούρδοι, πριν έρθετε εδώ και θα είμαστε Κούρδοι όταν θα έχετε φύγει από δω!

Εσείς οι Τούρκοι κλέψατε τον «τόπο σας» από τους ΕΛΛΗΝΕΣ, τους ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ & τους ΚΟΥΡΔΟΥΣ, είστε δειλοί, αυτό απέδειξαν τα παιδιά μας στο στρατό σας πολεμώ για την ελευθερία μου για να απελευθερωθώ από την κατοχή σας, εγώ ζούσα χιλιάδες χρόνια πριν έρθετε εσείς … Η κατοχή σας δεν θα διαρκέσει, καμία κατοχή δεν διαρκεί” (video)

Ο Πρόεδρος Τουρκικού κοινοβουλίου Ισμαήλ Καχραμάν σε μερίδα βουλευτών που “ανήσυχοι” στριφογύριζαν στις καρέκλες τους:

“Επιστρέψτε στις θέσεις σας, είναι μόνος του, δεν υπάρχει λόγος ν’ ανησυχείτε, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ & ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ” !!!!!!

Το καζάνι βράζει και οι μέρες που ακολουθούν μόνο πολιτική πλήξη στην Τουρκία και στις γύρω χώρες, δεν φαίνεται να έχουν…