Αγωνία για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του COVID-19 στους κόλπους των ομογενειακών οικογενειών σε κάθε πολιτεία της Αυστραλίας εκφράζει η εφημερίδα της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος», στο χθεσινό φύλλο με τίτλο «Ο κορονοϊός θερίζει και την παροικία μας!».

Μέσα από μαρτυρίες ομογενών γίνεται ξεκάθαρο ότι οι περισσότερες ομογενειακές οικογένειες έχουν τουλάχιστον ένα μέλος που έχει μολυνθεί και βρίσκεται σε απομόνωση, ενώ, σε κάποιες περιπτώσεις, τα υγιή μέλη έχουν αναγκαστεί να μετακινηθούν σε ξενοδοχείο χωρίζοντας την οικογένεια στα δύο.

Σε επικοινωνία του Akritasnews με ομογενείς που κατοικούν εδώ και 5 δεκαετίες στο Σίδνεϋ, αναφέρθηκε ότι όλοι στον οικογενειακό τους κύκλο νόσησαν ή νοσούν αυτή τη στιγμή, άλλοι ομαλά και ελάχιστα μέλη με αναπνευστικά προβλήματα, όλοι εμβολιασμένοι.

Επιπλέον, καθώς το κύμα της πανδημίας συμπίπτει με τις καλοκαιρινές διακοπές των Αυστραλών και τη μετακίνηση για διακοπές στα παραθαλάσσια θέρετρα, η μεγάλη συγκέντρωση σε ξενοδοχεία και παραλίες έχει αυξήσει κατακόρυφα τις εστίες μόλυνσης.

Εξαιρετικά ανησυχητικές είναι, αναφέρεται στο ρεπορτάζ, και οι αρνητικές εξελίξεις στα γηροκομεία, όπου κατά το πρώτο κύμα η Ομογένεια της Αυστραλίας θρήνησε πλήθος θύματα. Αυτή τη στιγμή,  εκατοντάδες γηροκομεία στην Μελβούρνη, το Σίδνευ και την Αδελαΐδα αναφέρουν πως πολλοί από τους τρόφιμους αλλά και τους υπαλλήλους τους έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, ανάμεσα τους και πολλοί ομογενείς.

Εύλογα, λοιπόν, ο Νέος Κόσμος, κλείνοντας το θέμα με αναφορά στις ανθρώπινες απώλειες, υπενθυμίζει πως «…η παροικία γνωρίζει καλά τον πόνο αυτό της απώλειας».