Ο νεαρός αθλητής του Τζούντο, Σονίδης Νικόλαος, ήταν ο νικητής της μάχης των υδάτων, που κατάφερε να πιάσει πρώτος τον σταυρό, κατά τη διάρκεια του αγιασμού των υδάτων του ποταμού Κόσυνθου, το πρωί της Πέμπτης.

«Το 2010 μου έφερε πολλές επιτυχίες στον αθλητικό τομέα και έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου και με τον σταυρό» δήλωσε ο νεαρός αθλητής, ο οποίος επιχείρησε φέτος για πρώτη φορά να πιάσει τον σταυρό, καταφέρνοντας τελικά να το πράξει.

Στην τελετή του αγιασμού των υδάτων παραβρέθηκαν αρκετοί πολιτικοί φορείς της περιοχής μας, μεταξύ των οποίων οι κύριοι Μιχάλης Στυλιανίδης, Σωκράτης Ξυνίδης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, Νικόλαος Φωτιάδης και Φώτης Καραλίδης, ο οποίος δέχτηκε ευχές για τον ονομαστική του εορτή. «Εύχομαι σε όλους, ο αγιασμό των υδάτων να φωτίσει τις καρδίες και τα μυαλά τους» δήλωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, ενώ ο κ. Φώτης Καραλίδης ανέφερε «Ας φωτίσει όλον τον κόσμο ο βαπτιστής Κύριος να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε όλοι στις δυσκολίες μας».

Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί η καθιερωμένη τελετή στον ιερό ναό της Μητρόπολης Ξάνθης, καθώς και η στρατιωτική πομπή, συνοδεία της δημοτικής μπάντας, στα στενά της παλιάς πόλης της Ξάνθης. Ακολούθησαν ανάλογες τελετές στο λιμάνι των Αβδήρων, καθώς και στο Πόρτο Λάγος.