Η επίσημη σημαία της Πολιτείας του Κεμπέκ

Τοποθέτηση του ΕΚΚ στα πλαίσια των δημόσιων ακροάσεων της Εθνοσυνέλευσης του Κεμπέκ

Στα πλαίσια των ειδικών διαβουλεύσεων επί του νομοσχεδίου 96, κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα την επίσημη τοποθέτησή του το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο (ΕΚΚ).

Το νομοσχέδιο 96, νόμος περί της επίσημης και κοινής γλώσσας του Κεμπέκ, της γαλλικής, κατατέθηκε στην Εθνοσυνέλευση του Κεμπέκ, τον περασμένο Μάιο, από τον αρμόδιο υπουργό για την γαλλική γλώσσα, Simon Jolin-Barrette.

«Έχουμε σοβαρές ανησυχίες για τον εκτεταμένο αντίκτυπο που θα έχει το νομοσχέδιο 96 στο Κεμπέκ.

Θεωρούμε ότι το πεδίο εφαρμογής του νομοσχεδίου είναι ευρύ και εκτεταμένο, επηρεάζοντας όλες τις πτυχές της κοινωνίας του Κεμπέκ, από τις επιχειρήσεις έως την πρόσβαση στη δικαιοσύνη, την υγεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες και την εκπαίδευση, και προτείνοντας αλλαγές σε διάφορα καταστατικά, συμπεριλαμβανομένου του Καναδικού Συντάγματος και του Χάρτη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελευθεριών » δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΚΚ, Δρ. Θεόδωρος Χαλάτσης, προσθέτοντας ότι « είναι απόλυτα φανερό ότι το νομοσχέδιο 96 – το οποίο επιδιώκει να τροποποιήσει σημαντικό αριθμό νόμων του Κεμπέκ, καθώς και το Καναδικό Σύνταγμα του 1867 – δεν αποτελεί απλώς επικαιροποίηση του Νόμου 101, του Χάρτη της Γαλλικής Γλώσσας του Κεμπέκ.

Κατά τη γνώμη μας, το νομοσχέδιο επιδιώκει προφανώς να τροποποιήσει ριζικά τη δομή διακυβέρνησης του Κεμπέκ».

Παρόλο που η κυβέρνηση του Κεμπέκ – μέσω της αρμόδιας επιτροπής της …….

δείτε την συνέχεια του άρθρου στο https://akritascanada.com/nomoschedio-96-schetika-me-tin-galliki-glossa-os-episimi-ke-kini-glossa-tou-kempek/