Έπρεπε να διαγνωστεί θετικό στον Covit-19 το 18μηνο κοριτσάκι στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης από τον οικισμό Ρομά του Δροσερού στην Ξάνθη για να κατανοήσει ο ΕΟΔΥ, και οι εμπλεκόμενοι φορείς αυτά που λέγονται, γράφονται και “φωνάζονται” βδομάδες τώρα στην Π.Ε. Ξάνθης.

Σε ένα οικισμό που εφάπτεται στον κύριο οικισμό του δήμου Ξάνθης διαβιούν, αυτήν την περίοδο, περισσότερες από 8.000 ψυχές, άνδρες γυναίκες και πάρα πολλά παιδιά.

Ο οικισμός Ρομά που συνεχώς και διαχρονικά είναι στο προσκήνιο της ειδησεογραφίας στην ευρύτερη περιοχή μέχρι και εχθές αντιμετωπίζονταν …”πολύ χαλαρά”, για την εφαρμογή των όσων εξαγγέλλει η Κυβέρνηση για την προστασία των πολιτών και παρά τα όσα γνωρίζουν ΟΛΟΙ.

Πηγαινοέρχονταν, οι κάτοικοι του οικισμού, σχεδόν ανεξέλεγκτα χωρίς να τηρείται καμία πρόβλεψη από την ΠΝΠ περί προστασίας από την πανδημία, συγχρωτισμού, συνάθροισης και φυσικά το “Μένουμε Σπίτι” κενό γράμμα…..

Το άσχημο της όλης υπόθεσης είναι ότι οι συνεχείς “συμψηφισμοί πολιτικών” από τους εγχώριους και ντόπιους πολιτικούς όχι μόνο για τους Ρομά αλλά και σε συγκεκριμένες των περιπτώσεων στον δήμο Μύκης, αλλά και σε χωριά και οικισμούς που διαβιούν μουσουλμάνοι είναι από χαλαρός έως και ανύπαρκτος μη τυχόν και βγει ανακοίνωση για… (ανθρώπινα δικαιώματα και μεροληπτική αντιμετώπιση) από τους εγκάθετους των Τουρκικών πολιτικών που εφαρμόζονται με κύριο εκφραστή το Τουρκικό Προξενείο στην Θράκη.

Άρα, τα όποια μέτρα μέχρι χθες …. είναι για τους “άλλους” !!!!

Σε δουλειά να βρισκόμαστε, εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων, χριστιανών και μουσουλμάνων. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τον δήμαρχο Ξάνθης τον “έβγαλαν μονοκούκι” οι ψήφοι του Δροσερού και των Κιμμερίων όπου και εκεί παρατηρείται έντονη κινητικότητα με αναμονή των αποτελεσμάτων από τα δείγματα που υπάρχουν για ταυτοποίηση ή μη του Covit-19.

Την Παρασκευή το πρωί ο δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης με στενούς του συνεργάτες βρέθηκε στο κέντρο του οικισμού των Ρομά μοιράζοντας 700 σακούλες με τρόφιμα και το βράδυ της ίδιας μέρας στον ίδιο χώρο στήθηκε ….τρικούβερτο γλέντι!!! (video) με τους ήχους και την μουσική να προκαλεί σε πάρα πολύ μεγάλη έκταση το σύνολο της “ήσυχης πόλης” λόγω κυκλοφοριακής απαγόρευσης.

Εντύπωση προκαλεί ότι από τους στενούς όψιμους συνεργάτες του Δημάρχου Ξάνθης, ο Χασάνογλου Φερντούν, κάτοικος Δροσερού, επιβαίνοντας σε υπηρεσιακό όχημα του δήμου, “φώναζε” στα τουρκικά τις ανακοινώσεις για το “Μένουμε Σπίτι” στους ρομά που στο σύνολό τους γνωρίζουν την ιδιότυπη γλώσσα τους και ελληνικά.

Μάλλον οι νόμοι και οι όποιες ΠΝΠ είναι για άλλους, επίσης !!!

Οι επισημάνσεις προς Αρχές εκλεγμένες και μη, από τους υγειονομικούς, υπάρχουν αλλά δεν τηρούνται επαρκώς στην “Υγειονομική Βόμβα” που αν δεν έσκασε θα σκάσει σύντομα, θα έχει ονοματεπώνυμα και πολιτικές, το πρόβλημα είναι όμως ποιοι θα πληρώσουν το “μάρμαρο”;….

Συσκέψεις γίνονται, τηλεδιασκέψεις και ενημερώσεις επίσης γίνονται με τα “προϊστάμενα πρόσωπα”, όταν ξέρουμε πολύ καλά το τι γίνεται με τους ανεπαρκείς(sic) που δυστυχώς κάποιοι αιρετοί τυγχάνει να είναι επιφορτισμένοι να διαχειριστούν μια κατάσταση που δεν είναι σε θέση ακόμα-ακόμα να κατανοήσουν το μέγεθός της.

Ορθή διαχείριση του μεγάλου και ειδικού αυτό προβλήματος που ταλανίζει την περιοχή της Ξάνθης με την γνωστή πληθυσμιακή σύνθεση, δεν είναι ότι αγοράσαμε 100 ράντζα με λουλουδάτα στρώματα και… καθαρίσαμε!!!

Ευτυχώς που υπάρχουν και “κάποιοι” λίγοι που ξέρουν το τι συμβαίνει, τρέχουν και δεν προλαβαίνουν να εφαρμόσουν τα όσα προβλέπονται.

Aς εφαρμοστούν επί τέλους ΟΛΑ για ΟΛΟΥΣ και ας αφήσουν κατά μέρος τις ψηφοθηρίες και τους “συμψηφισμούς” στην Ξάνθη….

Οι ρομά και “κάποιοι” μουσουλμάνοι έχουν δικαιώματα, μάλλον, περισσότερα και μεγαλύτερα στην Θράκη από την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της;  

Όσο δε για την κατάσταση των υγειονομικών δομών στον Νομό είναι σε πολύ καλό επίπεδο με το Υπουργείο Υγείας να είναι άμεσος αρωγός στα όσα χρειάζεται και είναι εφικτό να υλοποιηθούν, εμπνέει εμπιστοσύνη σε όλους μας, δομές, Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καλό θα ήταν τα όποια προβλήματα υπάρχουν στα πρόσωπα να λυθούν άμεσα. όποιος δεν μπορεί ή δεν του βγαίνει ας αποχωρήσει για το καλό όλων.

Μονάδα -πτέρυγα Covit-19 στο Γ.Ν. Ξάνθης