Διακόσιοι εθελοντές, 40 εθνικοτοπικοί σύλλογοι και οργανισμοί και ένα φεστιβάλ παραδοσιακών γεύσεων και χορών, με αναφορά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, συνθέτουν κάθε χρόνο την εκδήλωση «Γεύση και παράδοση» που οργανώνεται με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των ελληνικών σχολείων του Μόντρεαλ.

Η φετινή «Γεύση και παράδοση» συνεισέφερε ποσό 34.743 δολαρίων για την κάλυψη αναγκών των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας πέραν, φυσικά, της μεγάλης συμβολής της στην προβολή στοιχείων αναπόσπαστων από την εθνική ταυτότητα και κουλτούρα.

Την Πέμπτη 27 Απριλίου η Επιτροπή που συντονίζει όλη αυτή την προσπάθεια απέκτησε νέο διοικητικό σχήμα, με τον Πάρι Πέτρου να διαδέχεται στην προεδρία τον Τάσο Ξυπολιτάκη. Στις υπόλοιπες θέσεις: Αντιπρόεδρος ο Απόστολος Αγγούριας, Γενική Γραμματέας η Παναγιώτα Ντούλου, Ταμίας ο Τάσος Παπακώστας, Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων ο Ζήσης Φωτόπουλος και μέλη οι Τάσος Ξυπολιτάκης, Σταύρος Τσινάλης, Λύδια Σκάλκου και Δημήτρης Διακανδρέου.

Την Τρίτη 9 Μαΐου συγκαλείται η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής, με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των συλλόγων και οργανισμών.

«Όραμα του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της εκδήλωσης ‘Γεύση και παράδοση’ ώστε ν’ αποτελέσει την μεγαλύτερη γιορτή του ελληνισμού στο πολυπολιτισμικό μωσαϊκό του Μόντρεαλ», λέει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Πάρις Πέτρου.

Συνολικά, στα τέσσερα χρόνια που οργανώνεται η εκδήλωση «Γεύση και παράδοση», έχει εξασφαλιστεί για τα ελληνικά σχολεία της Κοινότητας του Μόντρεαλ ποσό 171.720 δολαρίων.

Πηγή: SofiaTimes.com, Εθνικός Κήρυκας, Ζώη Μαρίνου