Την προειδοποίηση ότι ο όρος «Μακεδονία» θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου κάνει ο Μίκης Θεοδωράκης, παίρνοντας έτσι και αυτός θέση στον δημόσιο διάλογο για το Σκοπιανό. Ο μουσικοσυνθέτης με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρει ότι τυχόν υποχώρηση από τη γραμμή που χάραξε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών το 1992 θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας. «Δεδομένου ότι μετά την οκταετή καταλήστευση του ελληνικού λαού που μας οδήγησε στη σημερινή δραματική κατάσταση, το μόνο που μας απομένει είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μίκης: Η κυβέρνηση των Σκοπίων απειλεί χωρίς προσχήματα την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Ο μουσικοσυνθέτης σημειώνει ότι ισχυρές διεθνείς δυνάμεις «έχουν στόχο τη σαλαμοποίηση των Βαλκανίων», και ότι η πΓΔΜ με όχημα το όνομα «Μακεδονία», και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκει την επέκταση των συνόρων της για τη δημιουργία της λεγόμενης «Μακεδονίας του Αιγαίου».

«Κύριοι της ελληνικής κυβέρνησης, το βάρος που καλείσθε να σηκώσετε είναι ασήκωτο. Και γι’ αυτό μην το κάνετε. Μείνετε πιστοί στην κοινή εθνική γραμμή του 1992», προτρέπει, και καταλήγει: «Όταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου, κι όταν –ακόμα χειρότερα– την ξεπουλάς, αυτό είναι ραγιαδισμός. Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός! Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες!».

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη.