“Φυσικά ως κοινότητα, μέσα σε μια χριστιανική κοινωνία που αυτοαποκαλούνται Έλληνες και δεν επιθυμούν ιδιαίτερα να αναγνωρίσουν το δικαίωμα ζωής σε άλλα έθνη, τα προβλήματα των μουσουλμάνων και Τούρκων είναι πολλά.

Το ελληνικό κράτος δηλώνει πως εδώ δεν υπάρχουν Τούρκοι. Για αυτό το λόγο όποιο άτομο είναι τούρκικης εθνικότητας, δεν του δίνεται η δυνατότητα στη ζωή και του λένε πως δεν είναι τέτοιος”

     Και συνεχίζει σε άλλη αποστροφή του λόγου του ο Μετέ,

“Ο παππούς μου σκοτώθηκε υπερασπιζόμενος το ελληνικό κράτος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Τόσο πολύ έχουμε αγωνιστεί ως άνθρωποι για αυτή την πατρίδα. Ελάτε όμως και δείτε πως η Ελλάδα εμένα τον εγγονό του με αντιμετωπίζει ως προδότη. Με τρέχουν από δικαστήριο σε δικαστήριο, επιβάλλουν οικονομικά πρόστιμα και ποινές και πιέζουν. Για ποιο λόγο; Δεν θα λες πως είσαι Τούρκος και δεν θα λες πως είσαι μουσουλμάνος. Πού είναι λοιπόν που η Ευρώπη υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Ορίστε ας έρθει η Ευρώπη, να δούνε πώς ζουν οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι και δεύτερον να δούνε το τι καταπίεση αντιμετωπίζουν οι μουσουλμάνοι στη δυτική Θράκη.”

    Αυτά δηλώνει ο Αχμέτ Μετέ στο ΤRT που μιλάει για τα ¨βάσανα¨ που τραβάνε οι μουσουλμάνοι στην Θράκη είναι ο ¨καλός υπηρέτης”  των τουρκικών συμφερόντων, ψευδομουφτής Ξάνθης.

      Ο ψευδομουφτής Ξάνθης Μετέ, αντιποιεί δημόσια αναγνωρισμένη Αρχή αυτή του τοπικού θρησκευτικού ηγέτη, του Μουφτή με τις όποιες προβλέψεις του Ποινικού Κώδικα επί της αντιποίησης αρχής να την “κουρελιάζει” κυριολεκτικά γράφοντας την στα παλαιότερα των υποδημάτων του, δυστυχώς, με την ανοχή και συνενοχή Θεσμών και Διοίκησης.

Όσο δε για την συμμετοχή του στον πόλεμο δεν ήταν άλλωστε και ο μόνος μουσουλμάνος πομάκος, το γένος, από την ορεινή Ξάνθης που πολέμησε ως έπρεπε. Ήταν έλληνας πολίτης στρατευμένος όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες….

     Ο Μετέ αναφέρει, όπου βρίσκει ευκαιρία στα περί προστίμων, όταν καθημερινά παραβαίνει πλειάδα νόμων. Αλλά με αυτά και με αυτά δίνεται τροφή για  την προπαγάνδα της Τουρκίας.

 Έχει το απύθμενο θράσος να διαμαρτύρεται;….

       Ποιος Εισαγγελέας “ρώτησε”  για τα όσα δηλώνει κατά περιόδους ο Μετέ αν είναι αληθινά ή συκοφαντικά ψεύδη;

       Και σίγουρα δεν φταίει ΑΥΤΟΣ, αλλά ΑΥΤΟΙ που του επιτρέπουν την ασύδοτη δημόσια λειτουργία του, κακό παράδειγμα για όλους τους κατοίκους της περιοχής και το κακό αυτό είναι διαχρονικό.

Να σημειώσουμε πως στην συνέχεια του βίντεο τις απόψεις της Τουρκίας, φαίνεται να συμμερίζονται απόλυτα η ακτιβίστρια κυρία Άννα  Στάμου και ο Έλληνας πολίτης-Αιγύπτιος στην καταγωγή σύζυγος της. Αυτοί που προσεύχονται για τον Ερντογάν…

Από tourkikanea.gr