Με μεθοδευμένη την πολιτική του ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντοάν ονειρεύεται «Ακρωτηριασμό» της Ελλάδας με δηλώσεις που δημιουργούν ευφορία στα ισλαμικά πλήθη στο εσωτερικό της τουρκικής επικράτειας αλλά και προλειαίνει το έδαφος να υπάρξουν “ευήκοα ώτα” στα περισσότερα από επτά εκατομμύρια Τούρκων της Κεντρικής Ευρώπης που θα λειτουργήσουν επικουρικά αν και όταν τους χρειαστεί η πολιτική Ερντοάν στην διαφαινόμενη αντιπαράθεση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Η «Γαλάζια Πατρίδα» του Ρ. Τ. Ερντοάν έχει και χερσαία εκδοχή καθώς χθες το βράδυ, τα δεκανίκια του, αρχικά η πρόεδρος του κόμματος «Καλό Κόμμα», Μεράλ Ακσενέρ, και στην συνέχεια μέλη και οπαδοί της πανηγύριζαν για την “Τουρκική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης”.

Ανέφεραν χαρακτηριστικά:

«Ευτυχής επέτειος από την ίδρυση του #TurkTurkyaTurkCumhuriyeti, το οποίο δημιουργήσαμε πριν από 106 χρόνια.

Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να δηλώσω τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μου στον θείο μου Χασάν Τάσκιν Αργούν, ο οποίος είναι ένας από τους ιδρυτές της Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης».

Την σκυτάλη των προκλήσεων πήρε και ο αντιπρόεδρος του «Καλού Κόμματος», καθηγητής του πανεπιστημίου Gazi και διευθυντής του ινστιτούτου «21st Century Turkey Institute», Ümit Özdağ με την προκλητική ανάρτηση στο δικό του λογαριασμό, της σημαίας της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης.

Η τουρκική φρενίτιδα διεκδικήσεων έχει «απλώσει» επικίνδυνα “πλοκάμια” κατά της Ελλάδος και της Κύπρου. Οπως ανέφερε το pronews.gr, δεν είναι καθόλου τυχαίο πως υπάρχει πλέον και “χερσαία απόβαση”αλλοδαπών με ομάδες να εντοπίζονται στον Ίσαλο και στο Σπαθί της Κομοτηνής

Οι κάτοικοι της Θράκης παρατηρούν ανίκανοι να αντιδράσουν τις αυξανόμενες προσφυγικές ροές ενώ και στην Κομοτηνή πλέον εισέρχονται παράνομοι μετανάστες χωρίς να έχουν λείψει και καταδιώξεις διακινητών σε δρόμους της πόλης!

Έντονη κινητικότητα παρουσιάζει από την περασμένη άνοιξη και ο θαλάσσιος χώρος μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, που χρησιμοποιείται από τα κυκλώματα των διακινητών ως εναλλακτικό πέρασμα που παρακάμπτει δια θαλάσσης τα χερσαία περάσματα μέσω του ποταμού Έβρου.

Όλα αυτά ενώ χτες, όπως ανέφερε το pronews.gr, ο Ρ.Τ.Ερντοάν εμφάνισε επίσημο χάρτης με το μισό Αιγαίο (το σύνολο της θαλάσσιας και χερσαίας έκτασης ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού) στην κυριαρχία της Τουρκίας.

Ο χάρτης με τίτλο «Γαλάζια Πατρίδα έκταση 462.000 χιλιομέτρων» αναρτήθηκε σε όλες τις πολεμικές σχολές της Τουρκίας, επί τη ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και πλέον θα δίνει την «φιλοσοφία» της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας που πρέπει να εμπεδώνουν οι Τούρκοι αξιωματικοί.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντοάν φωτογραφήθηκε μπροστά στον συγκεκριμένο χάρτη (φωτό) ενώ υπέγραφε στο βιβλίο επισκεπτών της Σχολής Αξιωματικών του τουρκικού Ναυτικού (Deniz Harp Okulu), της αντίστοιχης Σχολής Δοκίμων του ΠΝ.

Για όποιον έχει αμφιβολία για το τι έρχεται και το τι στοχεύει η Τουρκία.

Και μπορεί ο χάρτης να μην δημοσιοποιείται για πρώτη φορά, αλλά είναι η πρώτη φορά που αναρτάται σε στρατιωτική σχολή και «περνάει» την φιλοσοφία ότι η έκταση ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού με όλα τα νησιά μέσα και πάνω από 370.000 ελληνικό πληθυσμό σε νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα, είναι τουρκικής κυριαρχίας.

Δηλαδή από την Σαμοθράκη μέχρι το σύμπλεγμα της Μεγίστης, όλα τα νησιά είναι υπό τουρκική κυριαρχία!

Αρα ο στόχος είναι η «απελευθέρωση» των νησιών και η αποκατάσταση της τουρκικής κυριαρχίας…

Αυτά ονειρεύονται και προσπαθούν να περάσουν κυρίως στους μη έχοντες πλήρη αντίληψη, στο εσωτερικό ειδικό φανατικό τους ακροατήριο, των όσων μπορούν να υποστούν, αλλά και να δημιουργήσουν μια “ατμόσφαιρα” στην φιλότουρκη Ευρώπη.

Η πραγματικότητα είναι ….λίγο διαφορετική!!!!

Οι στρατηγοί των Τ.Ε.Δ. πέραν του στενού κύκλου των Ερντοανιστών υψηλόβαθμων αξιωματικών ξέρουν ότι οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις δεν είναι … άτακτος στρατός με ελαφρύ οπλισμό.

Έχουν κατά νου το τι συνέβει στον Έβρο και μάλιστα σε ήρεμη περίοδο με Τούρκους στρατιώτες και αξιωματικούς που αυτομόλησαν και στην συνεχεία “πείστηκαν” να επιστρέψουν επί τουρκικού εδάφους…… με το ηθικό τους κάτω του “0”

Άμεσα ή Ελληνική πολιτεία πρέπει να βρει τους τρόπους να μην εισέρχονται σε ελληνικά ύδατα οι βάρκες των δουλεμπόρων και φυσικά να δοθούν, επί τέλους, οι εντολές να μην εισέρχεται από τα χερσαία σύνορα στον Έβρο ΚΑΝΕΙΣ …..

Ενώ υπάρχει η πλήρη υλικοτεχνική υποδομή και το ανθρώπινο δυναμικό με επαρκέστατη την τεχνογνωσία, παρ όλα αυτά ………

Αυτά και άλλα πολλά τα γνωρίζουν “αυτοί” όπως και την ακτινογραφία τους γνωρίζουμε και “εμείς”, απλά …. βρυχάται η Τουρκική Άρχουσα Κυβερνητική  χωρίς απάντηση μέχρι τώρα.