Όπως αναφέραμε στην akritasnews.com σε χθεσινό δημοσίευμα, οι 3 όμηροι ναυτικοί απελευθερώθηκαν και επιστρέφουν από το Τζιμπουτί μετά από πολύμηνη παραμονή τους.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι τρεις Έλληνες ναυτικοί, μεταφέρθηκαν στην Τουρκία με αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών (THY), ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν από διπλωματικές πηγές οι τρεις Έλληνες ναυτικοί, 68,71 και 77 χρονών οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από επίσημο αίτημα των ελληνικών αρχών, αφού κατέβηκαν από το αεροσκάφος, μεταφέρθηκαν στον τελωνειακό σταθμό Ίπσαλα στην Ανδριανούπολη με ιδιωτικό όχημα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα.

Ήταν εγκλωβισμένοι από τις 4 Σεπτεμβρίου 2019 σε δύο ελληνόκτητα πλοία ανοιχτά του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών της πλοιοκτήτριας εταιρείας – Η περιπέτεια έλαβε αίσιο τέλος χάρη στην άψογη συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με το Υπουργείο Ναυτιλίας ανέφερε ο Νίκος Δένδιας

Έφτασαν πριν λίγο στην Ελλάδα οι τρεις εναπομείναντες Έλληνες ναυτικοί μετά από μήνες ομηρίας στο Τζιμπουτί της Αφρικής, ύστερα από τις συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο twitter.

“Η περιπέτεια και των υπολοίπων τριών Ελλήνων ναυτικών που παρέμεναν στο Τζιμπουτί έλαβε αίσιο τέλος. Χάρη στην άψογη συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με το Υπουργείο Ναυτιλίας έφτασαν πριν λίγη ώρα στην Ελλάδα”, σημειώνει ο κ. Δένδιας στη σχετική ανάρτηση. “Ευχαριστώ τον ομόλογό μου υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Τζιμπουτί για την ανταπόκρισή του στην προ δεκαπενθημέρου σχετική επιστολή μου, την Κυβέρνηση της χώρας καθώς και τις ευρωπαϊκές Αρχές στο Τζιμπουτί για τη συμβολή τους”, προσθέτει ο υπουργός Εξωτερικών.