Από άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία η μεγάλη φωτιά στο Ισλαμικό μνημείο του Διδυμοτείχου.

Συγκεκριμένα το τέμενος που έχτισε ο Βαγιαζήτ ο Β΄ στο στο Διδυμότειχο με τα εγκαίνια του να γίνονται το 1420 επί Μεχμέτ Τσελεμπί κατά δήλωση της γενικής γραμματέως πολιτισμού της Ελλάδας, Λίνα Μενδώνη, ως το σημαντικότερο ισλαμικό μνημείο της Ευρώπης.

Οι στέγη κατάρρευσε ολοσχερώς από τις φλόγες που ξεπήδησαν νωρίς το πρωί και την καθολική κινητοποίηση των Πυροσβεστικών δυνάμεων από όλη την Θράκη.

Συγκεκριμένα στον τόπο κατέφθασαν άμεσα 19 υδροφόρα οχήματα από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 3 βραχιονοφόρα ειδικά οχήματα, 4 βοηθητικά οχήματα, 54 άνδρες.

Την προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς επέβλεπε ο Επικεφαλής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Ναθαναήλ Ρήγας καθώς και Διοικητές Π.Υ. από όλες τις πόλεις του Νομού Έβρου.

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, ανέφερε πως είναι πολύ νωρίς για να γίνει αποτίμηση της ζημίας, ωστόσο είναι εμφανές πως είναι ολοσχερής η καταστροφή της ξύλινης στέγης, η οποία τελούσε υπό κατάρρευση και η ανακατασκευή της ήταν προτεραιότητα στις υπό εξέλιξη εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης του μνημείου.

Εργασίες που συνεχίζονταν επί μήνες με χρήματα από τις πιστώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.