* Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουή Τσέπελης, ατενίζων …..

Ποια είναι τελικά η πόλη που θέλουμε;

Με αυτό το ερώτημα ο Δημοτικός συνδυασμός «Ξάνθη για Ολους» απευθύνει το ερώτημα κυρίως στους πολίτες του δήμου Ξάνθης και δευτερευόντως στην Δημοτική Αρχή.

Με τα «Μεγάλα Έργα» να εξαντλούνται σε χρωματισμούς «πεζοδρομίων με φωτογένεια» και με την απορρόφηση κονδυλίων  στο τεχνικό πρόγραμμα να περιορίζεται στο τραγικό ….3% όπως αναφέρουν οι «Ξάνθη για Όλους» η κριτική περισσεύει και το λόγο έχει η αυτοκριτική του συνόλου των ΠΟΛΙΤΩΝ αλλά και των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ που κατάντησαν την πόλη αυτή έρμαιο πολιτικών σκοπιμοτήτων και σκιά του λαμπρού παρελθόντος της.

Η ζημία είναι εν εξελίξει στην περιοχή που αποψιλώνεται από το δυναμικότερο τμήμα της, τους νέους με το υψηλότερο δυνατό μορφωτικό επίπεδο αλλά και την ισχυρή δυναμική στην παροχή εργατικού δυναμικού.

Πόσος χρόνος θα χρειαστεί, πόσος κόπος και πόσα χρήματα για να αναστραφεί αυτή η «διαρροή εγκεφάλων» ή μήπως οι «έχοντες και Κατέχοντες» θώκους αυτό επιθυμούν για την Θράκη σε μια συνεχή παράσταση ‘Πολιτικών Σκιών»;

Οι πολιτικοί-κομματικοί Αρχοντες και Τοποτηρητές αν δεν εχουν εξαφανισθεί από σκηνής παρακολουθούν αμέτοχοι με τους «εργολάβους επικοινωνίας τους» να φωνασκούν ….ως Μωρές Παρθένες, προσπαθώντας να πείσουν……

Σε πλήρη εφαρμογή και εξέλιξη το «τας μη κολλητός μας, ίσον βάρβαρος εχθρός μας» έχει καταντήσει το θλιβερό τσιτάτο της καθημερινότητας. Ανίκανοι να διαχειριστούν τα ολίγα πως είναι δυνατόν να μας πείσουν για τα πολλά;….. έχουν και βαρύγδουπα ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ …..

Να σας θυμίσουμε κε Δήμαρχε σε Σας και στους συνεργάτες σας ότι στην Ψυχολογία των Χρωμάτων, τα ψυχρά χρώματα γνωστά για τη δημιουργία ήρεμων και αρμονικών συναισθημάτων, μπορούν ακόμα να προκαλέσουν θλίψη και καταθλιπτικές σκέψεις, όπως το Μπλέ, το Πράσινο και το Μωβ.

αιδώς Αργείοι……

Τι αναφέρει η εκ νέου επιστολή ανακοίνωση που εκπέμπετε προς πάσα κατεύθυνση και έχει πολλαπλές αναγνώσεις κυρίως στους Θεσμικούς Φορείς (ξέρουν Αυτοί τι γράφω) και στους πολίτες ψηφοφόρους που απήλαυσαν και απολαύανουν τα ….μπάνια του Λαού (sic)

«Εδώ και ένα σχεδόν χρόνο ανέθεσε – φυσικά σε ιδιωτική εταιρεία με απευθείας ανάθεση, σε αντίθεση με το παρελθόν που αυτή την εργασία την υλοποιούσε η Υπηρεσία Προγραμματισμού του Δήμου μας – τη σύνταξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Ξάνθης, που ουσιαστικά αποτελεί το κεντρικό ΟΡΑΜΑ ενός Δημάρχου, για τα ΕΡΓΑ και τις Υπηρεσίες που πρόκειται να υλοποιήσει κατά την τετραετία της θητείας του.

Ακόμη περιμένουμε τη σύνταξη αυτού του Επιχειρησιακού Προγράμματος, όπως βέβαια και την εμφάνιση έστω ενός σημαντικού και ολοκληρωμένου έργου.

Για να καλύψει λοιπόν ο κ. Τσέπελης όλο αυτό το τεράστιο κενό και την πολιτική του γύμνια, επειδή κανένα ΕΡΓΟ δεν φαίνεται στον ορίζοντα, αποφάσισε ότι επικοινωνιακά θα τον ωφελούσε να φορέσει μία στολή εργασίας, να πάρει και μία μάνικα στο χέρι και να φωτογραφηθεί περιχαρής… για να μας δείξει ότι προκειμένου να προχωρήσει, δε διστάζει να μπει και ο ίδιος στην πρώτη γραμμή εργασίας…

Ας όμως δούμε ποια είναι η σκληρή πραγματικότητα στο Δήμο μας, ανατρέχοντας σε ό,τι πιο έγκυρο στην ΕΚΘΕΣΗ δηλαδή της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, σε σχέση με την πορεία του ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ και των ΕΡΓΩΝ για το Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ  2021.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021

Κωδικός Αριθμός 7

 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (ΕΡΓΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ κλπ)

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2021

ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ

ΓΙΑ ΕΡΓΑ – ΜΕΛΕΤΕΣ -ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

(ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ 

ΕΡΓΩΝ – ΜΕΛΕΤΩΝ κ.λ.π.

ΓΙΑ ΤΟ

Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ  2021

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ

 

19.420.948,33 ευρώ

 

639.240,30 ευρώ

 

3 %

 

Ναι καλά διαβάσατε, όπως αναφέρει η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας – για το Α΄ Εξάμηνο του 2021 – το ποσοστό ολοκλήρωσης των ΕΡΓΩΝ που ο ίδιος ο Δήμαρχος Ξάνθης είχε προϋπολογίσει ότι θα κατασκεύαζε το 2021, είναι μόνο3 % !!!

Για τέτοια «απογείωση» της πόλης μας μιλάμε!!!

Θέλουμε μία Δημοτική Αρχή και έναν Δήμαρχο με ΟΡΑΜΑ, με στρατηγικό σχεδιασμό για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας και του Δήμου μας ή έναν Δήμαρχο που το μόνο που κάνει είναι να επενδύει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, σε γιορτές και στο βόλεμα των ημετέρων, προκειμένου να καλύψει την αδυναμία παραγωγής έργου;

Ποια είναι τελικά η πόλη που θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας;

Σάββας Μελισσόπουλος  –  Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ»