Λεπτομέρειες της σκληρής διαπραγμάτευσης μεταξύ της πλευράς Σαββίδη από τη μια και της πλευράς Βαρδινογιάννη από την άλλη για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού ΜΕGA αλλά και του τηλεοπτικού σταθμού STAR.

Ολα είχαν ξεκινήσει δύο ημέρες πριν όταν η πλευρά Σαββίδη αποκτούσε το 19,6% τις εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ εξαγοράζοντας μη δεσμευμένες- ιδιωτικές μετοχές του Φώτη Μπόμπολα.

Δύο εικοσιτετράωρα μετά η πλευρά Βαρδινογιάννη παρουσίασε στον Ιβάν Σαββίδη τους όρους της για την συμμετοχή του τελευταίου σε ένα εταιρικό σχήμα το οποίο θα περιλάμβανε τόσο το MEGA όσο και τον STAR ως ανεξάρτητο κομμάτι της συμφωνίας.
Οι όροι της πλευράς Βαρδινογιάννη είναι οι εξής.

Προτείνει την εξαγορά μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού STAR από τον Ιβάν Σαββίδη έναντι 15 εκατ. ευρώ.
Επίσης, προτείνει τη συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη σε εταιρικό σχήμα επί του 32% των μετοχών που διαθέτει η πλευρά Βαρδινογιάννη στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ έναντι 15 εκατ. ευρώ.
Προκύπτει λοιπόν ότι σε περίπτωση συμφωνίας των δύο πλευρών το εταιρικό σχήμα Σαββίδη – Βαρδινογιάννη θα ελέγχει το 51, 6% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. αφού ο Ιβάν Σαββίδης έχει ήδη στην κατοχή του το 19,6% μετά την εξαγορά των μετοχών του Φώτη Μπόμπολα.

Η πλευρά Βαρδινογιάννη αποκάλυψε στην πλευρά Σαββίδη πως το κόστος λειτουργίας του STAR ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ τον μήνα. Συμπεραίνεται λοιπόν πως ο τηλεοπτικός σταθμός STAR «μπαίνει μέσα γύρω στο 1 εκατ. τον μήνα».

H πλευρά Βαρδινογιάννη προετοιμάζοντας την ενίσχυση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA αντιλαμβάνεται πως τα μερίδια του STAR στην τηλεοπτική αγορά θα υποστούν συμπίεση με ανάλογη καθοδική πορεία των εσόδων που σημαίνει πως ο Ιβάν Σαββίδης κατά την πλευρά Βαρδινογιάννη, θα πρέπει να συμμετέχει στην αναμενόμενη και φυσιολογική «χασούρα» που θα υποστεί το STAR.

Ο τελευταίος όρος της πλευράς Βαρδινογιάννη αφορά το management του κοινού εταιρικού σχήματος και άρα της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ συνολικά.
Η πλευρά Βαρδινογιάννη λοιπόν ζητά από τον Ιβάν Σαββίδη να αναλάβει την πλήρη ευθύνη του management της εταιρείας.
Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το κατά

ποσό η πλευρά Σαββίδη έχει αποδεχτεί το πακέτο της πρότασης Βαρδινογιάννη.
Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και μάλιστα υπό καθεστώς πίεσης λόγω της σε επτά ημέρες ολοκλήρωσης της κατάθεσης προσφορών για την εκποίηση του ΔΟΛ.

Είναι φανερό πως εάν ευδοκιμήσει μια συμφωνία Σαββίδη – Βαρδινογιάννη τότε η πλευρά Σαββίδη δεν έχει κανέναν λόγο να ενδιαφερθεί για την απόκτηση του πακέτου MEGA – Βήμα – Νέα που εκποιείται ως περιουσιακό στοιχεία του ΔΟΛ.

Υπενθυμίζεται πως ο ΔΟΛ κατέχει το 22% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (MEGA).