Έκλεισε το Κέντρο Υγείας Εχίνου με αιτία το θετικό δείγμα με επιμόλυνση που βρέθηκε από κοροναϊό σε εργαζόμενη.

Η εργαζόμενη από ότι μαθαίνουμε από το οικείο περιβάλλον της ήταν αυτή που εξέτασε ένα από τους πρώτους ασθενείς που βρέθηκε θετικός στα τεστ για τον κοροναϊό από τον δήμο Μύκης.

Η εργαζόμενη είναι ήδη σε κατ΄οίκον παρακολούθηση και μέχρι την Κυριακή θα έχει υπερβεί το 14 ήμερο της Καραντίνας.

Το Κ.Υ. Εχίνου από το απόγευμα της Τρίτης Κλειστόν μέχριν νεωτέρας. Από τα δείγματα αίματος του προσωπικού βρέθηκε θετικό το ένα. Αυτό κινητοποίησε τις υγειονομικές Αρχές που έδωσε εντολή η 4η ΥΠΕ για 5θημερο κλείσιμο του Κ.Υ. βάζοντας σε καραντίνα τους 13 γιατρούς από το Κ.Υ. Εχίνου και τα περιφερειακά ιατρεία στην ζώνη ευθύνης του και τους 19 εργαζομένους σ αυτό μέχρι την Κυριακή 5 Απριλίου.

Από τις 8 το βράδυ της Τρίτης και για περισσότερες από 5 ωρες ιδιωτικό συνεργείο που μίσθωσε ο δήμος Μύκης απολύμανε το Κ.Υ Εχίνου σε όλους τους χώρους, κοντέινερ όλες τις αίθουσες τα αυτοκίνητα και τους γύρω κοινόχρηστους χώρουςτου Κέντρου.
Στην κυρία είσοδο του Κ.Υ. Εχίνου αναρτήθηκε κατάσταση με τα Ονόματα των Ιατρών και τηλέφωνα τους για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν από το Ιατρικό προσωπικό τηλεφωνικά οι κάτοικοι της περιοχής.

Έχουν παρθεί αρκετά δείγματα αίματος για ταυτοποίηση για τον κοροναϊό με το Γ.Ν. Ξάνθης να περιμένει τα αποτελέσματα από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.
Το παρήγορο, μέχρι στιγμής, είναι από τα εξεταζόμενα δείγματα με αποκλειστικές πληροφορίες από τον https://akritas.tv/ είναι, ότι τα 3 δείγματα που ελήφθησαν πριν από μερικά 24ωρα να είναι αρνητικά από οικισμό στα δυτικά πεδινά του νομού και τα Πομακοχώρια.