Τι αποφασίστηκε:

Δεν κλείνουν τα σύνορα, δεν εγκλωβίζουν τους αλλοδαπούς που παράνομα εισέρχονται στην Ελλάδα στην παραμεθόριο περιοχή, κάνουν πιο αυστηρό το νομοθετικό-θεσμικό πλαίσιο χορήγησης ασύλου για να κάνουν την χώρα λιγότερο ελκυστική στις μάζες των αλλοδαπών που πλέον εισρέουν με ρυθμό ανάλογο του 2015.

Αυτές είναι οι βασικές αποφάσεις του έκτακτου πολύωρου, δραματικού, ΚΥΣΕΑ που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τη συμμετοχή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης ασύλου (αλλάζει δηλαδή το θεσμικό πλαίσιο) και την πλήρη εφαρμογή του νόμου για τους αλλοδαπούς που κυκλοφορούν παρανόμως.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η αποσυμφόρηση νησιών όπου φιλοξενούνται οι αλλοδαποί με μεταφορά τους στην ενδοχώρα. Οι δομές φιλοξενίας βρίσκονται στο «κόκκινο» και μόνο στη Μόρια αυτή τη στιγμή είναι 10.241 αλλοδαποί κάνοντάς τον τον πλέον πολυπληθή καταυλισμό στην Ευρώπη και αλλάζοντας δραματικά την πληθυσμιακή σύνθεση στο νησί.

Το ΚΥΣΕΑ σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισες τη μεταφορά 1.500 ατόμων από τη Μόρια στη Νέα Καβάλα. Επισημάνθηκε ότι είναι υπεράριθμες κατά 9.000 άτομα και οι δομές φιλοξενίας προσφύγων των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με θέμα το προσφυγικό την ώρα που η Αγκυρα κλιμακώνει τις πιέσεις στην Ευρώπη για το θέμα αυτό.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μίλησε για «επικείμενο νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία προς την Τουρκία εξαιτίας της ρωσικής και συριακής επίθεσης στην Ιντλίμπ»

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κάλεσε την Παρασκευή στο υπουργείο Εξωτερικών τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα και του εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας για προώθηση παράνομων αλλοδαπών στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Το πρόβλημα είναι ότι όλοι αυτοί οι αλλοδαποί είναι οι σκληροί ισλαμιστές της Ιντλίμπ με τις οικογένειές τους με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται…

με την βοήθεια από το pronews.gr