Ως ασυνείδητη και εγκληματική ενέργεια χαρακτηρίζει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, το γεγονός ότι δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Ελένη Αναστασιάδου, αν και ήταν θετική στον κορονοϊό, χωρίς να έχει αρνητικό rapid test, όπως ισχυρίζεται, βγήκε από το σπίτι της και εμφανίστηκε στο δημαρχείο, προκειμένου να ψηφίσει για υπόθεση του δήμου.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που ανήκει η συγκεκριμένη δημοτική σύμβουλος, Δημήτρης Αγαθόπουλος, υποστηρίζει ότι η κ. Αναστασιάδου, ούσα εμβολιασμένη, βγήκε από το σπίτι της μετά τη λήξη του πενθήμερου της καραντίνας της και δεν μπήκε στο χώρο της ψηφοφορίας μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του rapid test που έκανε στο δημαρχείο. Όπως λέει, μόλις αυτό βγήκε θετικό, έφυγε από το κτίριο κι επέστρεψε στο σπίτι της. Παραδέχεται, ωστόσο, ότι μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του rapid test, η κ. Αναστασιάδου βρέθηκε, έστω και για λίγο, στο διάδρομο του κτιρίου του δημαρχείου.

«Έθεσε σε κίνδυνο τους συναδέλφους της»

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον κ. Κυριακίδη, η θετική στον κορονοϊό δημοτική σύμβουλος με τη στάση της ξεκάθαρα καταπάτησε την ισχύουσα νομοθεσία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας κι έθεσε σε κίνδυνο τους συνάδελφους της αλλά και όσους συνάντησε, το διάστημα που βρέθηκε έξω από το σπίτι της.

«Ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι, όταν νοσεί ένας εμβολιασμένος, μπορεί να βγει από την καραντίνα, μόνο αν έχει αρνητικό rapid test. Αυτό ισχύει και από εκεί και πέρα είναι θέμα απόδειξης ότι όντως πλέον δε νοσεί. Ήταν εγκληματικό αυτό που έκανε η συνάδελφος κι ο επικεφαλής της παράταξής της την παινεύει και από πάνω. Ήρθε στο δημαρχείο, περιδιάβηκε στους διαδρόμους κι έθεσε σε κίνδυνο, όσους συνάντησε. Δε γνωρίζω αν είχε συμπτώματα, αλλά υπάρχει η πληροφορία ότι έβηχε, όταν ήταν στο δημαρχείο», αναφέρει ο δήμαρχος Κιλκίς.

Πηγή: ethnos.gr