Αγρότες του νομού Κιλκίς προχώρησαν με τα τρακτέρ τους στον αποκλεισμό της εισόδου του τελωνείου των Ευζώνων.
Η αστυνομία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είχε δημιουργήσει φραγμό ώστε να μην μπορέσουν να περάσουν και να φτάσουν το τελωνείο, ωστόσο οι αγρότες, που γνωρίζουν καλά την περιοχή, κατάφεραν μέσα από χωράφια να περάσουν και να κλείσουν την είσοδο του τελωνείου.
Αρχικά στις 6 το απόγευμα απέκλεισαν την είσοδο στην Ελλάδα μόνο για τα φορτηγά και στη συνέχεια προχώρησαν σε καθολικό αποκλεισμό.
Πρόκειται για αγρότες και κτηνοτρόφους από τον Δήμο Παιονίας και την περιοχή των Ευζώνων Κιλκίς.
«Έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 150 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Βασίλης Σύγκος, σημειώνοντας πως δεν έχει ληφθεί ακόμη από τις γενικές συνελεύσεις απόφαση ως προς τη διάρκεια της κινητοποίησης.
Αντίστοιχη κινητοποίηση είχε πραγματοποιηθεί στο τελωνείο της Δοϊράνης, όπου ο συμβολικός αποκλεισμός έγινε στις 12.15 μ.μ. και έληξε στις 2.15 μμ.