Ισχυροί βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο

Γενικά αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται για αύριο Παρασκευή σε όλη την επικράτεια, ενώ βοριάδες έως και 7 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο Πέλαγος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις αναμένονται στο Νότιο Αιγαίο και στη Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 18 βαθμών ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 22, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 6 έως 20, στα λοιπά ηπειρωτικά από 7 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 20, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 9 έως 20 ενώ στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και στο Ιόνιο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι προς το απόγευμα θα μετατραπούν σε βορειοδυτικούς από 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με μικρή ενίσχυση προς το απόγευμα και η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς.