Μεγάλη η ανησυχία των κατοίκων της οδού Σοφοκλέους πάνω από το “νησάκι”  στην Ξάνθη.

Μια περιοχή ειδικού φυσικού κάλους με συνεχείς εκδηλώσεις όλο τον χρόνο, με το “Μονοπάτι της Ζωής” να είναι πόλος έλξης σε μικρούς και μεγάλους αλλά και σε πλήθος επισκεπτών κατά μήκος της δυτικής όχθης του χειμάρρου Κόσυνθου που διασχίζει την πόλη της Ξάνθης.

Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα για τους κατοίκους η περιοχή τους γεμίζει τρόμο με αυτά που βλέπουν να έρχονται και να μην ενδιαφέρει την τοπική αυτοδιοίκηση (δήμος Ξάνθης) αλλά και την Περιφέρεια (Π.Ε Ξάνθης).

ΟΙ συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις “έφαγαν” τα θεμέλια του δυτικού προστατευτικού τοιχίου αντιστήριξης και κυριολεκτικά το μετακίνησαν προς την κοίτη του χειμάρρου.

Μάλιστα μαρτυρίες κατοίκων περιγράφουν τα φαινόμενα ως ..τρομακτικά, με το νερό να φτάνει τα πολλά μέτρα σε ύψος και να κατατρώει το πρανές του βουνού το οποίο συνεχώς συρρικνώνεται.

“Δεν ξέρουμε εδώ στην γειτονιά αν και πόσο ακόμα θα αντέξει το βουνό και δεν θα πάμε και εμείς με τα σπίτια μας κάποιο ξημέρωμα μέσα στο ποτάμι…” δηλώνουν με φόβο οι κάτοικοι.

“Αν δεν γίνει τώρα, αμέσως, κάτι από τους υπεύθυνους, η ζημιά θα είναι πάρα πολύ μεγάλη για όλους μας…” συνεχίζουν εν χορό περίοικοι και διερχόμενοι που χρησιμοποιούν την διαδρομή του  “μονοπατιού” .

“Ήταν μια ζηλευτή από όλους του κατοίκους του νομού η περιοχή “νησάκι” με τους τρεις νερόμυλους και τώρα δέστε πως την αφήσανε να καταντήσει. Πριν από χρόνια έβαλαν φώτα με φωτοβολταϊκά πάνελ από κάποιο πρόγραμμα, μόνο και μόνο για τα χρήματα …. λειτούργησαν για κάτι βδομάδες και μετά το σκότος. Τώρα φεύγει και η γη κάτω από τα πόδια μας….

Τι άλλο;…. πρέπει άμεσα να παρθούν πρωτοβουλίες πριν είναι πολύ αργά” συνεχίζουν να αναρωτιούνται….

Δείτε το βίντεο – ρεπορτάζ του AKRITAS TV