Νέες δηλώσεις, νέα αγωνία, νέα στοιχεία, νέες πολιτικές συγκρούσεις για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών οι οποίοι στο σύνολό τους αποδέχονται με απάθεια τα όσα παρακολουθούν αμέτοχα.

Ανακοινώσεις για τα όσα διημείφθησαν μεταξύ των συνδυασμών της αντιπολίτευσης στο σύνολό της κατά του διδύμου Τσέπελη Φανουράκη στην συνεδρίαση της Τρίτης 2 Νοεμβρίου αποτελεί κόλαφο για την Δημοτική Αρχή της Ξάνθης.

Επιστολή διένειμε ο πρ. Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαρ. Δημαρχόπουλος από τον συνδυασμό  «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ» που λέει:

«Ζούμε αυτή την περίοδο, μια σταθερά τραγική πολιτική κατάσταση στα αυτοδιοικητικά δρώμενα και ως ενεργός πολίτης και όχι μόνο ως πρώην Δήμαρχος, εκτιμώ ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην οπισθοδρόμηση αυτή.

Αυτός είναι και ο μοναδικός στόχος μου. Να σταματήσω την οπισθοδρόμηση.
Να δώσω ανάστημα στο Δήμο, ελπίδα και προοπτική στους Συμπολίτες μου.

Κι απ’ αυτόν το στόχο δεν «παραιτούμαι», ούτε τον «αφήνω εν λευκώ»…

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ !!!»

Η επιστολή που διένειμε ο Σάββας Μελισσόπουλος «Ξάνθη για Όλους» με τα όσα αναφέρει αναλυτικότερα είναι χαρακτηριστική της ανικανότητας να υλοποιηθούν έστω και τα … αυτονόητα!!!

Ο δε δεύτερος Πίνακας Απορρόφησης κονδυλίων των Δήμων καταγράφει που αναφερεται στην επιστολή Μελισσόπουλου, καταγράφει πλήρως την πολιτική ένδεια επίσης των δύο Δημοτικών Αρχών Αβδήρων και Τοπείρου στο θέμα της απορρόφησης κονδυλίων.

Οι όποιες δικαιολογίες είναι μάλλον, προφάσεις εν αμαρτίαις χωρίς ελαφρυντικά για τις τρείς Δημοτικές Αρχές Ξάνθης, κυρίως, Αβδήρων και Τοπείρου.

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 Σήμερα ο Δήμαρχος Ξάνθης και η Δημοτική Αρχή μας φέρνει προς ψήφιση το 3ο κατά σειρά Τεχνικό  Πρόγραμμα της Δημαρχιακής του θητείας και ουσιαστικά με αυτό   δηλώνει όλες τις προτεραιότητες αλλά και τις δυνατότητες που έχει  να πραγματοποιήσει οποιοδήποτε έργο για την πόλη.

Ένα τεχνικό πρόγραμμα όμως που δεν είναι τίποτα άλλο από μια απλή, ανεκτέλεστη αντιγραφή των  προηγούμενων τεχνικών του προγραμμάτων (2020 , 2021)

Σήμερα λοιπόν κυρίες και κύριοι τελειώνουν για όλους τα ΘΑ και τα ΙΣΩΣ….

Ξεκινώντας λοιπόν την παρουσίαση και την ανάλυση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ξάνθης για το 2022 και επειδή ένας Δήμος έχει πάντα μια συνέχεια στη λειτουργία του ας δούμε σε τι βαθμό υλοποιήθηκε το προηγούμενο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021, του έτους δηλαδή που διανύουμε και βαδίζουμε προς το τέλος του:

Ιστορική αποτυχία με μέσο όρο υλοποίησης   χαμηλότερο ακόμα και ενός φτωχού και ελλιπούς προγράμματος όπως το προηγούμενο που είχαμε.

Κύριε Δήμαρχε, γνωρίζετε φαντάζομαι ότι σήμερα μας φέρνετε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2022 φτωχότερο από το περσινό χωρίς όραμα προόδου και προοπτικής

Με την ίδια απορροφητικότητα ουσιαστικά θα εκτελέσετε έργα 2.900.000 ευρώ, ούτε δηλαδή όπως ένας μικρός Δήμος με δυναμικότητα χωριού, παλιάς κοινότητας δηλαδή.

Έτσι λοιπόν αγαπητοί μου με σταθερό ρυθμό καταντήσατε  την Ξάνθη σε έργα, όχι μια κανονική πόλη αλλά ένα μικρό χωριό…

Πού είναι εκείνα τα μεγάλα όνειρα που μας αφηγούσασταν και τα γνωστά καλαμπούρια για γήπεδα τένις, για 3ώροφα κτίρια στο κολυμβητήριο, για ανοιχτά θέατρα, για σχολεία, για νέα κολυμβητήρια, για πίστες αναρρίχησης, για θεματικά πάρκα και για ένα κάρο πολιτικές φανφάρες.

΄Ίσως τα νούμερα θα μου πει κάποιος δεν λένε πάντα την αλήθεια…

Πείτε μου λοιπόν ένα, μόνο ένα σοβαρό έργο που ολοκληρώσατε ή που δημοπρατήσατε επί θητείας σας.. Μόνο ΕΝΑ…..

Θέλετε μήπως να σας πω την απορροφητικότητα σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα – ΕΣΠΑ συγκριτικά με τους γύρω νομούς?

Κύριε Δήμαρχε

 Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχετε υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες και δεν κάνατε τίποτα ούτε για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ούτε για τα ΚΙΜΜΕΡΙΑ, ούτε για το ΕΥΜΟΙΡΟ, ούτε για το ΔΡΟΣΕΡΟ, αλλά ούτε και στην ΠΟΛΗ της Ξάνθης.

Δύο χρόνια τώρα το μόνο που κάνετε είναι να ανακοινώνετε ΕΡΓΑ ΜΑΚΕΤΕΣ!

Η μόνιμη δικαιολογία σας κ. Δήμαρχε μετά από τις ερωτήσεις μας;  Η πανδημία του του covid-19, ρίχνοντας ευθύνες στις υπηρεσίες και στους υπαλλήλους παραδεχόμενος ίσως και την έλλειψη σοβαρής διοίκησης που στερείται ο Δήμος μας.

Το δικό σας πραγματικό Τεχνικό Πρόγραμμα κ. Δήμαρχε ξέρετε τι περιλαμβάνει;

  • Απευθείας αναθέσεις υλικών και υπηρεσιών (στις προμήθειες είστε καλοί στα έργα δυσκολεύεστε)
  • προσλήψεις των δικών σας παιδιών
  • αρπαγές συμβούλων άλλων παρατάξεων
  • ατελείωτα υλικά COVID για να απολυμανθεί όλη η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
  • γεννήτρια οξυγόνου που δεν λειτουργεί
  • ράντζα και διαδικασίες της πλάκας
  • Συνδιοργανώσεις και επιχορηγήσεις
  • Γιορτές για πανηγύρια και
  • φυσικά ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΕΣ φωτογραφήσεις…
  • πόλη βρώμικη και ένα κάρο άλλες ομορφιές…

Κύριε Δήμαρχε, σήμερα γίνομαι σκληρός αλλά μετά την περίοδο χάριτος που συνεχώς ζητούσατε κάποτε έπρεπε να μας παρουσιάσετε κάποια έργα. Εσείς όμως το μόνο που καταφέρατε είναι ότι προλάβατε σε δύο χρόνια να καταστρέψατε όλα  τα όνειρά μας για την πόλη..

Γνωρίζω ότι  από αύριο όλα τα φιλικά σας μέσα θα μιλούν για ένα πλούσιο και φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης

Μόνο με τις μακέτες θα μείνετε κ Δήμαρχε και με τις φαραωνικού επιπέδου υποσχέσεις σας.. που προκαλούν πια γέλια σε όλους…

Δεν καταψηφίζουμε σήμερα κανένα έργο έστω και από αυτά τα ελάχιστα που έχετε εγγράψει στο σημερινό Τεχνικό σας Πρόγραμμα κ. Τσέπελη..

Σήμερα καταψηφίζουμε έναν Δήμαρχο που λέει πολλά, υπόσχεται περισσότερα, τσαλαβουτάει σε όλα, μπερδεύεται και μπερδεύει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό, αποτελεί με το αποτέλεσμα των έργων τον ορισμό της ανευθυνότητας και της αναποτελεσματικότητας και το μόνο που κάνει είναι να λειτουργεί σαν κομματάρχης του 50΄που τον ενδιαφέρει μόνο ο λαϊκισμός τα πολλά θα… και ότι πιάσει στον κόσμο..

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

                        ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ  «ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»