Μια 67χρονη Καβαλιώτισσα κατήγγειλε στο ενημερωτικό portal Kavala Portal ότι τον τελευταίο μήνα το σπίτι της έχει “βυθιστεί” στο σκοτάδι, εξαιτίας της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από την ΔΕΗ λόγω οφειλών. Η καταγγέλουσα, η οποία λαμβάνει σύνταξη περίπου 600€ μηνιαίως (εργαζόμενη επί 30 χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας), ανέφερε ότι από εκείνη τη στιγμή και μετά η ζωή της έχει γίνει πολύ δύσκολη, καθώς μαζί της ζει και ο γιος της, ο οποίος έχει νοσηλευτεί παλαιότερα σε κλινική παρουσιάζοντας ψυχωτικές διαταραχές.

“Είχα ενταχθεί σε ρύθμιση της οφειλής μου στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά δεν κατάφερα να πληρώσω εγκαίρως τις δόσεις. Έτσι, η ΔΕΗ προχώρησε στην διακοπή της παροχής ρεύματος, και εγώ αναγκάστηκα να περιμένω μέχρι να καταβληθεί η σύνταξή μου, προκειμένου να μπορέσω να εξοφλήσω την οφειλή μου. Εγώ ήξερα ότι χρωστούσα 495€, αλλά ξαφνικά μου είπαν στη ΔΕΗ ότι χρωστούσα 925€! Ενώ, μάλιστα, ζήτησα να ξαναμπώ σε ρύθμιση για τις οφειλές μου, αλλά και να δώσω ‘μπροστά’ ένα μεγάλο ποσό, αλλά δεν το δέχτηκαν”,  ανέφερε μεταξύ άλλων στο Kavala Portal η καταγγέλλουσα, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την αγωνία της για την επόμενη μέρα:

“Ήδη έχουν αρχίσει τα πρώτα κρύα, και αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη θέρμανσης. Εν τω μεταξύ, ξοδεύω κάθε μήνα 300 € για τα φάρμακα του γιου μου, και τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Δεν ξέρω που να αποταθώ για βοήθεια, έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω με τον δήμο Καβάλας για να πάρω ένα επίδομα αλλά μέχρι τώρα δεν έχω πάρει απάντηση. Έχω προσπαθήσει να βρω μια άκρη και στο νοσοκομείο, για να μπορέσουν να νοσηλεύσουν τον γιο μου, αλλά μπορούν να το κάνουν μόνο για ένα μήνα. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει…”

Το Akritasnews.gr πάντα στο πλευρό του συμπολίτη.