Αίσθηση και ταυτόχρονα θετική εξέλιξη προκαλεί η δημοσίευση της επίσημης ιστοσελίδας της FRONTEX, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται η επέκταση των ενεργειών υποστήριξης όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε. για την προστασία των συνόρων της χώρας που αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις φωτογραφίες πλάνα από τη χθεσινή άφιξη του αεροσκάφους που μεταφέρει 135 επιπλέον αξιωματικούς της FRONTEX στον Διεθνή Αερολιμένα Σάμου.

Σας παραθέτουμε το δημοσίευμα:

“Τα κράτη μέλη συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις μας στην Ελλάδα

Οι περισσότερες από τις χώρες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις του Frontex στην Ελλάδα αποφάσισαν να επεκτείνουν την ανάπτυξή τους. Αυτή η υποστήριξη αναδεικνύει την ευρωπαϊκή βοήθεια για την Ελλάδα στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της, παρά τις δυσκολίες που προκλήθηκαν από το ξέσπασμα του

Μόλις χθες, 116 Γερμανοί και 19 Δανοί αξιωματικοί έφτασαν στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές με τον έλεγχο των συνόρων στο πλαίσιο μιας νέας περιστροφής στην Frontex και χερσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Η πτήση τους διοργάνωσε η Γερμανία και συγχρηματοδοτήθηκε από την Frontex.

Αυτή τη στιγμή αναπτύσσουμε 624 αξιωματικούς κατά μήκος των ελληνικών χερσαίων και θαλάσσιων Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να κάνουμε τη δουλειά τους όσο πιο ασφαλή γίνεται.”

https://frontex.europa.eu/media-centre/news-release/member-states-continue-to-support-frontex-operations-in-greece-7Egmfg