Διαβάστε παρακάτω απίστευτα περιστατικά που συμβαίνουν στην Ομογένεια που με δικά της έξοδα προσπαθεί να διατηρήσει την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στην Βοστώνη.

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, ούτε δέκα, αλλά πενήντα τρεις γονείς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα, πήραν τα παιδιά τους κι έφυγαν από την ταλαίπωρη κοινότητα του Αγίου Αθανασίου του Αρλινγκτον της Μασαχουσέτης, σε διαμαρτυρία για την απόλυση του π. Νικολάου Καστανά, όπως διαβάσαμε στο χτεσινό δημοσίευμα για την πορεία της κοινότητας.

Επιθυμία τους να μαθαίνουν τα παιδιά τους την ελληνική γλώσσα χωρίς να βλέπουν και να ακούν τα όσα γίνονται και λέγονται. Οργανώθηκαν λοιπόν, πήραν τα παιδιά τους και μια και δυο νοίκιασαν μία αίθουσα στο Ρωμαιοκαθολικό Ναό της Αγίας Ευλαλίας στο Γουίντσεστερ, αλλά έβαλε η Μητρόπολη Βοστώνης τον καρδινάλιο Ο’Μάλι τον επικαλούμενο και «ξυπόλητο» γιατί χειμώνα-καλοκαίρι κυκλοφορεί με σανδάλια Ιησουίτης γαρ και τους έδιωξε τους ανθρώπους.

Δεν το έβαλαν όμως κάτω, αλλά βρήκαν αλλού αίθουσα, την νοίκιασαν – άλλωστε πληρώνουν οι ίδιοι- κι εκεί τώρα γίνονται τα μαθήματα. Ολες αυτές οι σκηνογραφίες δίνουν την εντύπωση του κρυφού σχολειού, με τη διαφορά ότι σήμερα οι διώκτες δεν είναι Τούρκοι, αλλά ρασοφόροι της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Βέβαια ουδείς υπολογίζει πλέον τους εκφοβισμούς και τα πελεκήματά τους, διότι οι άνθρωποι συνειδητοποιούν πλέον ότι αυτοί πληρώνουν για όλα και για όλους. Κι όπως απέδειξαν μπορούν και μόνοι τους ελεύθερα να στήνουν έστω κρυφά σχολειά αρκεί να μεταδώσουν στα παιδιά τους την Ελληνική γλώσσα. Τι κι αν δεν είναι στο «σύστημα»; Και τόσα χρόνια που ήταν σε τι ωφελήθηκαν; Μήπως θα τους λείψει το ενδιαφέρον κανενός ή ο σύνδεσμος των εκπαιδευτικών;Αστεία πράγματα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μας αναφέρετε την δική σας καταγγελία ή τα προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες της ομογένειας στην περιοχή σας, στο akritasnews@gmail.com