Συνάντηση αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβούλιου της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης με τους Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Ξάνθης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ξάνθης.

Βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν το θέμα της ένταξης των σωμάτων ασφάλειας σε ένα νέο ειδικό μισθολόγιο, το οποίο φημολογείται ότι θα επιφέρει περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς των αστυνομικών.

Ζητήθηκε από τους κυβερνώντες Βουλευτές του Νομού να είναι αντίθετοι στην ψήφιση νέων περικοπών υπό την μορφή νέου μισθολογίου.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν έντονα Δ.Α. Ξάνθης με την συνεχιζόμενη μείωση του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, είτε με αποσπάσεις σε νησιά, είτε με την επάνδρωση νέων υπηρεσιών από τους ήδη λιγοστούς αστυνομικούς.

Με πρόταση από την νέα ηγεσία της Συνδικαλιστικής Κίνησης των Αστυνομικών Ξάνθης, να είναι η αύξηση των αστυνομικών μέσω έκτακτων μεταθέσεων του τρέχοντος έτους και ο περιορισμός των αποσπάσεων.

Επίσης τους παρουσιάστηκε η τραγική εικόνα της διαχείρισης της Δ.Α. Ξάνθης, η οποία αδυνατεί από τον Αύγουστο του 2016 να προβεί σε οποιαδήποτε αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού, απαιτώντας να βρεθεί άμεσα λύση με τα διαδικαστικά προκειμένου να έχει ο κάθε αστυνομικός τα απαραίτητα εφόδια για την άσκηση των αστυνομικών του καθηκόντων, από οπλισμό έως εξοπλισμό που ή είναι πεπαλαιωμένος ή ακόμη δεν υπάρχει και είναι ο πλέον απαραίτητος για μονάδες της αστυνομίας που επιχειρούν νυχθημερόν.

Η απάντηση των τριών Βουλευτών στο θέμα των ενδεχόμενων περικοπών στους μισθούς, ήταν ότι δεσμεύσεις για την ανατροπή της κυβέρνησης(sic) σε τέτοιες συνθήκες είναι λίγο δύσκολο να πάρουν, με κύριο μέλημα τους να παραμένει ο αγώνας για την προστασία των εργαζομένων μέσα στα συγκεκριμένα πλαίσια, τα οποία καθορίζονται από την κυβερνητική γραμμή.(???)

Για τα τοπικά θέματα δεσμεύτηκαν ότι θα τα εξετάσουν και θα προσπαθήσουν να βρουν λύσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των αστυνομικών που υπηρετούν στης Δ.Α. Ξάνθης.

Αμφότεροι δεσμεύτηκαν ότι σε νέα συνάντηση και μόλις γίνει γνωστό το μισθολόγιο των αστυνομικών, διότι διατηρούν τις επιφυλάξεις οι αστυνομικοί, για το αν θα περιοριστούν κι άλλο οι μισθοί τους, σε αντίθεση με την άποψη των Βουλευτών του Νομού μας, θα υπάρξουν εκ νέου τοποθετήσεις.