Χρόνιο το αίτημα κατοίκων και φορέων στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη η αποσυμφόρηση του Εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου από τα φορτηγά διεθνών μεταφορών που κυριολεκτικά οργώνουν το οδόστρωμα των οδικών αρτηριών στην 13η Περιφέρεια.

Η αποφυγή των διοδίων αλλά και οι πολλαπλές εξυπηρετήσεις που τυγχάνουν από ορισμένους σταθμούς Υγρών Καυσίμων βάζουν τις βαρυφορτωμένες νταλίκες να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα εκτός …Εγνατίας.

Πολλά τα θανατηφόρα δυστυχήματα που έχουν κάνει, με τις περισσότερες αιτίες αυτών να είχαν αποφευχθεί αν δεν υπήρχε η …Ελληνική Αναβλητικότητα στις πολιτικές αποφάσεις διαχρονικά των κυβερνήσεων, αλλά και στους πλημμελείς ελέγχους από τις αρμόδιες Αρχές.

Σε ανακοινώσεις των αρμοδίων Αρχών!!! διαβάζουμε “αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα είναι οι οδηγοί φορτηγών που θα «συλληφθούν» από την Τροχαία να κινούνται με οχήματα άνω των 3,5 τόνων σε εθνικό οδικό δίκτυο.”

Μένει να καταγράψουμε αν από την επόμενη εβδομάδα που θα τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος 4388 που ψηφίστηκε πέρυσι και απαγορεύει την κίνηση φορτηγών άνω των 3,5 τόνων εκτός Εγνατίας και των άλλων μεγάλων οδικών αρτηριών της χώρας αν θα εφαρμοστεί και πώς;

Τα να ανεβάζει το “χαράτσι” στους σταθμούς Διοδίων για τα ΙΧΕ, και να έχουμε το συνολο των βαρυφορτωμένων φορτηγων στο επαρχιακό δίκτυο, δωρεάν, με τους όσους κινδύνους να καραδοκούν, το μονο που προκαλούν οι κυβερνωντες ειναι η ΟΡΓΗ…