Ανέλπιστα μεγάλη η επιτυχία της εκδήλωσης του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης την Παρασκευή το βράδυ με θέμα την “κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή” σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Η συνάντηση κοινωνικής ευαισθητοποίησης με εισηγητές τον Σταμάτη Μαλέλη, Συγγραφέα και Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΙ, τον Δρ. Γεώργιο Φλώρο, Ψυχίατρο, Επιστημονικό Συνεργάτη Β’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής ΑΠΘ, Αντιπρόεδρο Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και την κ. Λαμπρινή Θεοδώρα Ακαλέστου, Αναπτυξιακή Ψυχολόγο, Επιστημονική Συνεργάτη του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Δρ. Θάνου Ασκητή, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Το κοινό μέσα από μία αυτοβιογραφική κατάθεση ψυχής του Σταμάτη Μαλέλη, συγγραφέα ήδη δύο βιβλίων, στα οποία αναφέρεται στην πολυπαραγοντική αυτή νόσο, στις κρίσεις πανικού, στην αύξηση των ασθενών τα τελευταία χρόνια, αλλά και στην ενθάρρυνση των ασθενών, ώστε να αναγνωρίσουν το πρόβλημά τους και να αναζητήσουν έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία, παρέμεινε καθ’ όλη την διάρκεια της εσπερίδας αν και πολλοί το παρακολούθησαν …. όρθιοι. Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 άτομα με πολλά από αυτά να υπομένουν την ορθοστασία για δύο και πλέον ώρες.

«Το τέρας κι εγώ» του Σταμάτη Μαλέλη
Ήταν, νομίζω, άνοιξη του 2007, λίγο πριν τελειώσει η τηλεοπτική σεζόν, όταν μου ζητήθηκε μια συνέντευξη από έναν τηλεοπτικό σταθμό, για να κάνω το γνωστό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Η παρουσιάστρια, συμπαθέστατη, που δούλευε σε ανταγωνιστικό κανάλι, με πήγε πολύ μαλακά με τις γνωστές ερωτήσεις. Προς το τέλος της συνέντευξης η παρουσιάστρια άρχισε να πλέκει το εγκώμιό μου. «Δημιουργήσατε τα παράθυρα, διευθύνατε όλα τα μεγάλα κανάλια και τώρα κάνετε άλλη μια επιτυχία στο STAR. Δημιουργήσατε ένα νεανικό lifestyle πρόγραμμα, το οποίο θεωρείται επιτυχημένο.

Άρα, πρέπει να αισθάνεστε ευτυχισμένος». Η αυθόρμητη απάντησή μου πρέπει να τη σόκαρε. «Όχι, αγαπητή μου, δεν αισθάνομαι ευτυχισμένος». Το κορίτσι σώπασε κι εγώ συνέχισα: «Ποτέ δεν ήμουν ευτυχισμένος! Μια ζωή οι φίλοι μου με ρωτούσαν τι έχω. Κι εγώ ήμουν λυπημένος. Κι όταν εσύ μου λες για τη μεγάλη επιτυχία του ΣΚΑΪ και τα παράθυρα, θέλω να σου πω ότι τότε έπασχα από βαθιά κατάθλιψη. Όταν όλοι οι άνθρωποι νόμιζαν ότι απολάμβανα τη μεγάλη μου επιτυχία, εγώ ήμουν άτομο με ειδικές ανάγκες που δεν μπορούσα να βγω ούτε από το σπίτι μου. Και πάλευα από το πρωί μέχρι το βράδυ με το τέρας της κατάθλιψης».

[wpdevart_youtube]Q1-19KMma7g[/wpdevart_youtube]