Τις εκ νέου προσπάθειες οικονομικής διείσδυσης στη Θράκη ήρθε να δηλώσει με τον πιο εμφαντικό τρόπο ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ στο πρόσωπο του εκλεκτού του Βαθέως Κράτους νεόκοπου επιχειρηματία κ. Λεβέντ Σαδίκ με τα εγκαίνια που θα πραγματοποιούσε λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το κέντρο της πόλης στη Κομοτηνή. Τελικά δεν εμφανίστηκε στην φιέστα που στήθηκε στο εργοστάσιο τυποποίησης κερασιών με τις πληροφορίες να θέλουν το κόστος κατασκευής του περί τα 3 εκατ, €ρω και κάτω από τα φώτα της έντονης δημοσιότητας.

Παράλληλα η προσωπική παρουσία του Τούρκου επίσημου ήθελε να “συμμαζέψει” τα κομμάτια του πολιτικού παζλ που φαίνεται με τον πλέον καθαρότερο τρόπο, να αποσυντίθενται, με τους επίδοξους ηγετίσκους, με το αζημίωτο, στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης να επιδίδονται σε αγώνα μέχρι εσχάτων.

Ο αγώνας για την επικυριαρχία των λίγων κατά περίπτωση και ¨ομάδα” εκλεκτών σε ένα πόλεμο που άφησε τα προσχήματα κατά μέρος και μαίνεται, με τον τούρκο επίσημο να θέλει να στέλνει το μήνυμα της ….ευθυγράμμισης.

Παράλληλα θέλησε να τονίσει το φρόνημα στους ακροατές του ότι ηγέτης είναι Ένας στην Τουρκία και αυτός ακούει στο όνομα ….Ρετζέπ Ταγηπ Ερντογάν.

Η ανησυχία των Κυβερνώντων την Τουρκική Δημοκρατία σήμερα σε όλη την κλίμακα της πολιτικής πασαρέλας ακούει στο όνομα Φετουλά Γκιουλέν και οι πληροφορίες είναι ότι έχει αρκετούς έως και πολλούς συμπαθούντες στην Θράκη σε όλη την κοινωνική, πολιτική, οικονομική και δημοσιογραφική διαστρωμάτωση, και αυτό δεν είναι ανεκτό από τους “Ερντογανιστές”.

Άρα τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και τα όσα προσπάθησαν να ερμηνευτούν έχουν συνέχεια αλλά πάνω απ όλα έχουν σοβαρό υπόβαθρό το οποίο εξελίσσεται ραγδαία.

Πάντως αρκετοί από τους εμπλεκόμενους μουσουλμάνους κατοίκους του “γιακά¨ στη Ροδόπη και δευτερευόντως στη Ξάνθη δεν ζουν πια στις αρχές του 1990 όταν για πρώτη φορά, καταγεγραμμένα, έγινε η πρώτη απόπειρα, για κάτι αντίστοιχο από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας Σαδίκ στο μάρμαρο και την επεξεργασία, τυποποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων.

Άλλωστε οι αγρότες που στο σύνολό τους είναι οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Θράκης είναι ο στόχος των οικονομικώς πολιτικών και κατά συνέπεια των όποιων σκοπιμοτήτων για την επίτευξη των στρατηγικών και τακτικών επιλογών διείσδυσης από τις τουρκικές πολιτικές στη Θράκη και γενικότερα στην Βαλκανική.

Ο κ. Γιλντιρίμ (αστραπή) πήρε το μήνυμα από την Θράκη, δεν θα είναι τόσο εύκολα τα πράγματα πια όπως σε παλαιότερες εποχές και το μήνυμα το έδωσαν οι ίδιοι οι εν δυνάμει ακροατές και πολιτικοί πελάτες του.

Αλήθεια τι γίνεται με το θέμα την “Αντιποίησης Αρχής” όταν αυτό γίνεται κατάφορα και από επίσημα χείλη στο πρόσωπο των ψευτομουφτήδων. Είναι διπλωματικό ατόπημα που “χωράει” τις αντίστοιχες αντιδράσεις από μέρους της Ελληνικής Διπλωματίας ή υπάρχει σιωπηρή ανοχή που μετατρέπεται στην εξέλιξη του χρόνου σε συνενοχή;

Ρωτάμε…..

[wpdevart_youtube]f1OnLN7kMjk[/wpdevart_youtube]