Με δήλωση του και απαρίθμηση ημερομηνιών και πράξεων ή ΜΗ πράξεων ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος προσπαθεί να διασκεδάσει την ραθυμία(;) σίγουρα όμως αναχρονιστικές αγκυλώσεις Κυβερνητικών Αξιωματούχων, Αιρετών, κυβερνητικά ελεγχόμενων εταιρειών όπως η Εγνατία ΑΕ αλλά και υπαλλήλων που εμπλέκονται σε γαϊτανάκι ευθυνών-αποφάσεων-υποχρεώσεων.

 Θα θέλαμε να κατανοήσουμε την τελευταία παράγραφο της “Δήλωσης” του που αναφέρει ότι, “Βγήκαμε μπροστά στο πρόβλημα και δεν διστάσαμε ούτε στιγμή να αναλάβουμε ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση του θέματος.  

Δεν επιλέξαμε να κρυφτούμε σε ανέξοδες και ανώφελες συζητήσεις που έγιναν για το ποιος είχε την ευθύνη και την αρμοδιότητα της γέφυρας.

Σήμερα, σύμφωνα με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, η οποία έχει και την ευθύνη για το έργο, η διαδικασία εκπόνησης των μελετών είναι σε εξέλιξη και θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.”

Το πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, όπως δηλώνουν οι κάτοικοι, τουλάχιστον, της Καβάλας δεν είναι οι “ανακοινώσεις” αλλά η επανακατασκευή της γέφυρας και η αποκατάσταση της ομαλής κυκλοφορίας.

Το πλήρες κείμενο είναι:

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την γέφυρα Καβάλας.

Αποτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (του κ. Σπίρτζη, του κ. Παππά, της κ. Νοτοπούλου, της κ. Ελευθεριάδου και του κ. Μορφίδη) σε πρόσφατη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για το θέμα της γέφυρας της Καβάλας και την αποτυχημένη προσπάθεια να διαστρεβλώσουν την αλήθεια μη λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά στοιχεία και γεγονότα, είτε από άγνοια είτε εσκεμμένα, επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά τι πραγματικά συνέβη:

* Στις 9 Νοεμβρίου 2018 τμήμα της γέφυρας στην πόλη της Καβάλας κατέρρευσε.

* Στις 15 Νοεμβρίου 2018 απέστειλα αίτημα προς την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ ( Αρ. Πρωτ. 4955/15-11-18) για να αναλάβει τη διενέργεια μελετών στατικής επάρκειας και αποκατάστασης της γέφυρας.

* Στις 21 Νοεμβρίου 2018 με επιστολή μου στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη (Αρ. Πρωτ. 5069/22-11-18) ζήτησα την παρέμβαση του στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ για να προχωρήσει το θέμα της γέφυρας.

* Στις 22 Μαρτίου 2019, πάνω από 4 μήνες αργότερα, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ απάντησε ότι δέχεται να αναλάβει την εκπόνηση των μελετών (Αρ. Πρωτ. 70386/22-03-19). Αυτή προφανώς ήταν η άμεση ανταπόκριση από την πλευρά της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

* Στις 29 Μαρτίου, εγκρίθηκε από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης η χρηματοδότηση του έργου “Μελέτη Αποκατάστασης Γέφυρας Παλαιού Νοσοκομείου Καβάλας” με αριθμό πράξης “Μ.Π. 03100000” συνολικού προϋπολογισμού 831.080 €υρώ.

* Στις 18 Απριλίου 2019, το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ. με την Αρ. 40/2019 απόφασή του, ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ.

* Στις 4 Ιουλίου 2019 ήρθε η σχετική έγκριση από το Ελεγκτικό (Αρ. Πρωτ: 37267/04-07-19), η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και της ΕΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ.

* Στις 5 Ιουλίου 2019 καλέσαμε την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ (Αρ. Πρωτ: 2663/05-07-19) για την υπογραφή της σύμβασης.

* Η τότε διοίκηση της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ δήλωσε αδυναμία υπογραφής λόγω των βουλευτικών εκλογών. Νέα διοίκηση ορίστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2019.

* Στις 3 Οκτωβρίου 2019 υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΣ ΑΕ.

* Σε όλες τις παραπάνω διαδικασίες, η Περιφέρεια ακολούθησε τον νόμο 4412 που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2016 (νόμος Σπίρτζη).

* Η Περιφέρεια απευθύνθηκε στο ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας για να κάνει πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να γίνουν γνωστά σε όλους τα αίτια πτώσης της γέφυρας.

Θλιβερή εντύπωση προκάλεσαν οι υπόνοιες του πρώην Υπουργού και πρώην Προέδρου του ΤΕΕ κ. Σπίρτζη για τον ρόλο των ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Βγήκαμε μπροστά στο πρόβλημα και δεν διστάσαμε ούτε στιγμή να αναλάβουμε ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση του θέματος.

Δεν επιλέξαμε να κρυφτούμε σε ανέξοδες και ανώφελες συζητήσεις που έγιναν για το ποιος είχε την ευθύνη και την αρμοδιότητα της γέφυρας.

Σήμερα, σύμφωνα με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, η οποία έχει και την ευθύνη για το έργο, η διαδικασία εκπόνησης των μελετών είναι σε εξέλιξη και θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.”