Το Business Insider αποφάσισε να διεξαγάγει δημοσκόπηση μεταξύ αρχιτεκτόνων προκειμένου να ανακαλύψει το κτίριο που θεωρείται το πιο όμορφο στον κόσμο.

Πολλοί καταπληκτικοί και διάσημοι αρχιτέκτονες ισχυρίστηκαν ότι, κατά τη γνώμη τους, ο Παρθενώνας, ο εκπληκτικός ναός που βρίσκεται στον λόφο της Ακρόπολης στην καρδιά της Αθήνας, είναι το πιο πολύτιμο κτίριο που υπήρξε ποτέ. Η κατασκευή του Παρθενώνα ξεκίνησε κατά τη διακυβέρνηση του μεγάλου Περικλή και χρειάστηκε περίπου πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Ικτίνο και Καλλικράτη, με τη βοήθεια του διάσημου γλύπτη της εποχής Φειδία . Χτίστηκε για να ευχαριστήσει την Αθηνά, τη θεά της σοφίας, που έσωσε την πόλη της Αθήνας κατά τη διάρκεια των Περσικών πολέμων.

Ο Παρθενώνας είναι ένας μεγαλοπρεπής ναός χτισμένος σύμφωνα με τους δωρικούς ρυθμούς. Σήμερα, ο Παρθενώνας, στέκεται ψηλά στο λόφο της Ακρόπολης των Αθηνών, όπως έκανε χιλιάδες χρόνια πριν, προσελκύοντας πολλούς ταξιδιώτες και αποτελεί το ορόσημο του ελληνικού πολιτισμού!