Άγνωστο πως φορτηγό με βουλγαρικές πινακίδες και αφού πέρασε τα σύνορα και τους “όποιους” τελωνειακούς ελέγχους κατά μια μαρτυρία, κατά δε δεύτερη είναι ότι τους παρέλαβε από την παρέβρια περιοχή και σχεδόν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης τους….. ξεφόρτωσε.
Συγκεκριμένα ο οδηγός του μεγάλου φορτηγού τους είχε καλά “στοιβαγμένους” σε ειδική κρύπτη του βουλγάρικου βερέως οχήματος και περισσότερους από 27 λάθρο ( μέχρι στιγμής συνελήφθησαν κάποιοι από τους λαθροεισβολείς), τους ξεφόρτωσε στον χώρο στάθμευσης μεγάλων οχημάτων επί της Βασ. Σοφίας έμπροσθεν του σταδίου του Ερασιτέχνη Α. Ο. Ξάνθης, λίγα μέτρα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης.

Κάποιοι μιλάνε για πολύ μεγαλύτερο αριθμό από τους λάθρο, που τρέχουν να κρυφτούν με τις διασυνδέσεις που έχουν….
Αίσθηση και ποικίλες συζητήσεις από θαμώνες κεντρικών cafe της πόλης η εμφάνιση τόσων πολλών “εικόνων ξένων στην καθημερινότητα” της πόλης να περιδιαβαίνουν δρόμους, καφέ και πλατείες μιλώντας ….ακατάληπτα !!!
Κύριο θέμα, με γλυκόπικρο χιούμορ, οι δηλώσεις Χρυσοχοίδη και το ότι…. “από τώρα και εφ’ εξής θα φυλάσσονται καλύτερα τα χερσαία σύνορα μας!!!” δήλωση που έγινε προ 20 ημερών περίπου.
Η πικρή ερώτηση παρισταμένου….. δηλαδή τι θα συνέβαινε αν δεν φυλάσσονταν τόσο καλά;