«Είναι παραφροσύνη να απαιτεί κανείς από μια χώρα σε κρίση να έχει διαρκώς πλεονάσματα στον προϋπολογισμό της», τονίζει σε άρθρο η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Rundschau», που αναφέρεται στην Ελλάδα και κατακρίνει την πολιτική των μέτρων λιτότητας και τις απαιτήσεις των δανειστών μας.

«Eδώ και 7 χρόνια η Ελλάδα σώζεται από τους δανειστές της. Ο χρόνος πιέζει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Ευρωζώνη -ιδίως η Γερμανία- διαφωνούν για το ποια μέτρα ακόμα μπορούν να απαιτήσουν από την Ελλάδα. Τι είδους συμβιβασμός θα γίνει την Δευτέρα, δεν είναι ακόμα σαφές. Σίγουρο είναι, όμως, ότι η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει σε νέα μέτρα για να πάρει άλλα δάνεια, με τα οποία θα αποπληρώσει τα παλιά. Το πως θα το αντέξει η ελληνική οικονομία φαίνεται, πως είναι για τους δανειστές δευτερεύον», γράφει ο αρθρογράφος της «Frankfurter Rundschau».

«Η λιτότητα καταστρέφει. Το απέδειξαν τα περασμένα χρόνια, κατά τα οποία η Ελλάδα έπρεπε να εξοικονομεί έως και το 8% του ΑΠΕ της»!

Το άρθρο συνεχίζει ως εξής: «Αν το δει κανείς από οικονομικής απόψεως, πρόκειται περί παραφροσύνης το να απαιτεί κανείς από μια χώρα σε κρίση -και με διψήφιο ποσοστό ανέργων- να έχει διαρκώς πλεονάσματα στον προϋπολογισμό της, αντί να ρίχνει κάθε ευρώ στην δική της οικονομία. Η λιτότητα καταστρέφει. Το απέδειξαν τα περασμένα χρόνια, κατά τα οποία η Ελλάδα έπρεπε να εξοικονομεί έως και το 8% του ΑΠΕ της. Αν το μεταφέρει κανείς στα γερμανικά δεδομένα, αυτό σημαίνει μέτρα λιτότητας -μείωση δαπανών και αύξηση φόρων- ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ από το 2010. Κάθε χρόνο»!.

«Η μεγάλη ύφεση του ΄30 -κλασσικό παράδειγμα οικονομικής καταστροφής- οδήγησε σε οικονομική κρίση τις ΗΠΑ γα τέσσερα χρόνια. Δυνατή κατέστη μείωση της ύφεσης μετά από 7 χρόνια. Η ελληνική οικονομική κρίση πλησιάζει τα 8 χρόνια, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει, εν τούτοις, αισιόδοξη…», καταλήγει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.