Πιθανή δημιουργία νέας δομής κράτησης αλλοδαπών στο Νομό Ξάνθης.

Σε ποιόν θα “νοικιαστεί” εν τέλη το Στρατόπεδο ΑΝΑΛΟΓΙΔΗ;

Το στρατόπεδο “ΑΝΑΛΟΓΙΔΗ” στο ορεινό Δ.Δ. του δήμου Ξάνθης που επί σειρά δεκαετιών λειτουργούσε ως κέντρο εκπαίδευσης αλλά και “πνεύμονας” ελληνικής φωνής στην χειμαζόμενη Ορεινή Περιοχή της Ξάνθης, έβαλε του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στους δεκαπέντε (15) υποψήφιους προς “φιλοξενία” χώρους για την μεταφορά των λαθροεισβολέων στην Ελλάδα που το τελευταίο διάστημα κάθε μέρα που περνάει πολλαπλασιάζονται.

Ο υπουργός επί της Αμύνης και Βουλευτής Καβάλας πρέπει να έχει ιδίαν αντίληψη των προβλημάτων που ως συνισταμένη κάνουν τον χώρο αυτό ακατάλληλο για Ανοιχτό Κέντρο φιλοξενίας των ΛάθροΕισβολέων.

Φανταστείτε σε μια Κοινότητα των 600 περίπου κατοίκων στον οικισμό της Σταυρούπολης και στα Νεστοχώρια της Ξάνθης, στην συντριπτική πλειονότητα τους υπέργηρους να κυκλοφορούν ελεύθερα περισσότεροι από 1.000 ή 2.000 ισλαμιστές Λάθρο;

Οι λιγοστές οικογένειες άρχισαν με τρόμο τις ερωτήσεις του πότε θα ξεκινήσει αυτός ο παραλογισμός της …..Κυβέρνησης!!!! (sic), με τους πρώτους από αυτούς να αναζητούν στέγη για να μετοικίσουν, αν δε συμβεί αυτό θα ερημώσει ολόκληρη η περιοχή που είδη δοκιμάζεται σκληρά.

Στην πόλη της Ξάνθης είναι ήδη καταγεγραμμένες ολιγομελείς ομάδες από 3 έως και 8 ατόμων, ασκόπως περιφερόντων “επενδυτών”.

Η Θράκη με την γνωστή στους Κυβερνώντες, ελπίζω, πληθυσμιακή σύνθεση, αν αρχίσει να έχει μεταφορές από την πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης κατά εκατοντάδες “επενδυτών” που πολλοί από αυτούς θα βρουν την “οικονομική βοήθεια εξ Ανατολών” να παραμείνουν σε Ξάνθη και Κομοτηνή, φαντάζεστε σε έξι(6) μήνες τι θα συμβεί;

Απευθύνονται πολλοί Ξανθιώτες συμπολίτες και κοντοχωριανοί του Αντιπεριφερειάρχη κου Νίκου Εφραιμίδη στην Ορεινή Περιοχή της Σταυρούπολης λέγοντας του ότι : ….θα δεχθεί, θα συναινέσει, θα υπογράψει και πως θα αντιδράσει, στην απόφαση να μετοικίσουν στο Στρατόπεδο ΑΝΑΛΟΓΙΔΗ από τους μεταφερόμενους από την Κυβέρνηση ΛαθροΕισβολείς μετατρέποντας το σε “Κέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας” με το μπες-βγες να είναι ανεξέλεγκτο για τους Λάθρο;

Το Δ.Δ. Σταυρούπολης ανήκει στον δήμο Ξάνθης, περιμένουμε την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής δια των θεσμικών οργάνων της, Δημοτικού Συμβουλίου, Δημάρχου, κομμάτων αλλά και των φορέων της Ξάνθης…..

Τα πρώτα ερωτήματα και οι πρώτες κατ’ αρχήν ήρεμες αντιδράσεις….

Α και στα υπ’όψιν για όσους δεν το ξέρετε όσοι μετακινηθούν από νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα χάνουν το δικαίωμα επιστροφής στην Τουρκιά σύμφωνα με την συμφωνία Ε.Ε-Τουρκιάς.

Για το θέμα αυτό είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή από την Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης που είναι:
Αρ. Πρωτ : 199/2019            Ξάνθη, 04 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΡΟΣ

1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

2) Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (Αρμόδιο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής) κ. Γεώργιο ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

3) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

3)Πανελληνία Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1)Γ.Α.Δ.Π.Α.Μ.Θ Υποστράτηγο κ. Νικόλαο ΜΕΝΕΞΙΔΗ

2)Διευθυντή Δ.Α. Ξάνθης Α/Δ κ. Χρήστο ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ

3) Βουλευτή Ν.Δ. Ν.Ξάνθης κ. Σπυρίδων ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ

4) Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν.Ξάνθης κ. Χουσεΐν ΖΕΪΜΠΕΚ

5) Βουλευτή ΚΙΝ.ΑΛ. Ν.Ξάνθης κ. Μπαράν ΜΠΟΥΡΧΑΝ

6) Δήμαρχο Ξάνθης κ. ΤΣΕΠΕΛΗ Εμμανουήλ

7) Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Νικόλαο ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗ

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα τοπικών και εγχώριων μέσων ότι το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης έχει παραχωρήσει λίστα 15 ανενεργών στρατοπέδων, μεταξύ των οποίων και το «Σπυρίδωνος Αναλογίδη» στην περιοχή της Σταυρούπολης Ξάνθης, τα οποία δύναται να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα υποδοχής προσφύγων και αλλοδαπών, εμείς ως Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης αισθανόμαστε την υποχρέωση απέναντι στα μέλη μας, αλλά και στην τοπική κοινωνία να εκφράσουμε δημόσια την θέση μας και να ενώσουμε την φωνή μας, με αυτή των κατοίκων όλου του Νομού και δη της ακριτικής Σταυρούπολης, προσπαθώντας να αποτρέψουμε την φημολογούμενη, εγκληματική για εμάς, ενέργεια.

Αρχικά οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στον ορεινό τομέα του Νομού Ξάνθης και τα τελευταία χρόνια, με την πρωτοβουλία τοπικών φορέων, αλλά και ιδιωτών, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να κρατήσει τους λιγοστούς νέους κατοίκους εκεί, με σκοπό να μην προστεθεί κι αυτό το πανέμορφο χωριό του Νομού στη λίστα των εγκαταλελειμμένων.

Στην ιδιαίτερη, από όλες τις απόψεις, περιοχή της Θράκης, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν καταστροφικό για όλους μας, καθώς η αλλοίωση του πληθυσμιακού χαρακτήρα του Νομού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και η περιοχή μας δεν αντέχει άλλη απομόνωση και αδιαφορία.

Ο Νομός της Ξάνθης έχει προσφέρει στο μεταναστευτικό ζήτημα τα μέγιστα, θυσιάζοντας για τον σκοπό αυτό και την πρώην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων, μετατρέποντας την σε Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών.

Έχουμε εκφράσει με κάθε τρόπο την άποψη μας και πιστεύουμε πως η επαναλειτουργία της Σχολής κρίνεται επιβεβλημένη. Θεωρούμε αδιανόητο να μην εισακουστεί αυτή μας η άποψη και επιπροσθέτως να δημιουργηθεί μία νέα δομή κράτησης αλλοδαπών.

Τέλος από αστυνομικής πλευράς, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν καταστροφικό για την αστυνόμευση της πόλης, μιας και οι λιγοστοί αστυνομικοί δεν αντέχουν ακόμη ένα τέτοιο πλήγμα, καθώς ήδη αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω κρίνουμε πως πρέπει να εξετάσετε αυτό το ζήτημα με την ανάλογη ευαισθησία και να δημιουργήσετε συνθήκες, οι οποίες θα αναπτύξουν την περιοχή και όχι οι φήμες που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα, σπέρνοντας στην τοπική κοινωνία φόβο και οργή.

Ως Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης είμαστε πλήρως αντίθετοι με αυτή την ενέργεια, με την ευχή όλων μας να είναι η μη υλοποίηση του εν λόγω εγχειρήματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος   τηλ.  6937 234 728

Ο Γεν. Γραμματέας ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης   τηλ.  6986 981 047