Ευρωεκλογές 2024: Το αποτέλεσμα που προκαλεί τρόμο στους δημοσκόπους και μοιάζει μη αναστρέψιμο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το πολιτικό σκηνικό να είναι πολύ ρευστό, μετά το θέμα της εξεταστικής επιτροπής στο Κοινοβούλιο για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και τα νομοσχέδια για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τον γάμο των ομοφυλόφυλων ζευγαριών, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τάσεις μετατόπισης των ψηφοφόρων.

Πιο συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Interview, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 16,2 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πτώση, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 29,1% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,9%.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 10,5%, ακολουθεί ενισχυμένη η Ελληνική Λύση με 8%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Νίκη με 4,7%, η Νέα Αριστερά με 3,9%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2%, οι Σπαρτιάτες με 1,9%. Οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 13,4%.

Το αποτέλεσμα που προκάλεσε τρόμο

Οι δημοσκόποι παρακολουθούν με… τρόμο και τρομερό ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των τελευταίων ερευνών για μια περιοχή της Επικράτειας και συγκεκριμένα την Βόρεια Ελλάδα όπου και φαίνεται πως είναι «καζάνι που βράζει» με τους ψηφοφόρους να κάνουν στροφή προς το κόμμα της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου.

Μάλιστα, σε αρκετούς νομούς της Βόρειας Ελλάδας η Ελληνική Λύση είναι καθαρά και σταθερά δεύτερο κόμμα, πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

Οι ίδιες έρευνες δείχνουν ότι οι υποστηρικτές του Κυριάκου Βελόπουλου αποτελούν εκροή από τη «δεξαμενή των ψηφοφόρων της ΝΔ», οι οποίοι προφανώς δυσαρεστήθηκαν από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Την ίδια στιγμή στις ίδιες αυτές περιοχές, μεγάλη άνοδο παρουσιάζει και το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού με τη Νίκη να φτάνει και σε διψήφια ποσοστά.

spot_img