Σε αναμονή των έργων από τον δήμο η πρώτη δημόσια ανακοίνωση μετά από ενάμιση χρόνο δημαρχιακής θητείας της παρούσας Αρχής.

“Υπό τύπου «ανοικτού διαλόγου», έγινε ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων, για την αποτελεσματικότερη σχέση μελετητών μηχανικών – Υπηρεσίας Δόμησης, μετά την πρόσθετη ανάληψη των καθηκόντων του κ. Ν. Νικολόπουλου ως προϊσταμένου της Πολεοδομίας του δήμου Ξάνθης.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην λειτουργία της Υπηρεσίας και παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Ζερενίδης Ιωάννης και ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Ξάνθης κ. Ν. Νικολόπουλος Νικόλαος που υποδέχθηκαν την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, στα γραφεία της Υπηρεσίας Δόμησης επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Θράκης που την αποτελούσαν οι μηχανικοί κ.κ. Ασημίδης Βασίλης, Βλάχου Σταυρούλα, Τερζόγλου Θεόδωρος και Σεργελίδης Μιχάλης και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μηχανικών Μελετητών Ιδιωτικών Έργων Νομού Ξάνθης (ΣΜΜΙΔΕ) κ. Πλέσιας Αργύρης.

Ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης στις δηλώσεις του τόνισε ότι, “η παραγωγή των ιδιωτικών έργων αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι τόσο της εθνικής, όσο και της τοπικής μας οικονομίας, με άμεση επίδραση στη διαμόρφωση του δομημένου περιβάλλοντος, στην επιχειρηματική δραστηριότητα και ανάπτυξη.

Η επιστημονική γνώση του Τ.Ε.Ε. ως θεσμοθετημένου συμβούλου του Κράτους και του Συλλόγου Μηχανικών ΣΜΜΙΔΕ ως σημαντικού παράγοντα της τοπικής ανάπτυξης, αποτελεί αρωγό στην προσπάθεια της Διοίκησης του Δήμου για την άρση των όποιων δυσλειτουργιών, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη”.

Αυτά αναγράφονταν σε ενημερωτικό δελτίο που διένειμε ο δήμος Ξάνθης.