Ο Ανδρέας Παπαδάκης έφτασε στη Νότια Αυστραλία τον Ιούλιο του 2012, όχι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά για να γνωρίσει τον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η μητέρα του και, συνάμα, τρέφοντας την ελπίδα να υλοποιήσει το όνειρό του, που δεν ήταν άλλο από το να ανοίξει το δικό του ελληνικό εστιατόριο στην μακρινή ήπειρο.

Σήμερα η επιχείρησή του βρίσκεται ανάμεσα στα 500 καλύτερα εστιατόρια της Αυστραλίας για το 2017, σύμφωνα με κατάλογο που κατάρτισε η οικονομική εφημερίδα Australian Financial Review, σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρία Qantas.

«Το μάθαμε εντελώς τυχαία και, για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα καν φανταστεί ότι θα μας έκαναν την τιμή να μας επιλέξουν ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια, αλλά ομολογώ ότι μόλις είδα ότι και το δικό μας μαγαζί μπήκε στην λίστα, τρελάθηκα από τη χαρά μου» λέει στο «Νέο Κόσμο» ο επιχειρηματίας, ο οποίος υποστηρίζει ότι μεγάλο μέρος της επιτυχίας οφείλεται στο ικανότατο προσωπικό του και, ιδίως, στον Έλληνα σεφ του εστιατορίου Νίκο Μαρίνο, ο οποίος κατάγεται από την Χαλκιδική και δίνει κάθε μέρα τον καλύτερο του εαυτό για να μείνουν ικανοποιημένοι οι πελάτες με τις ελληνικές γαστρονομικές δημιουργίες που ετοιμάζει.

Το μεράκι του Ανδρέα ήταν και είναι το καλό και ποιοτικό φαγητό, γι’ αυτό και αποφάσισε να έρθει στην Αυστραλία και να μοιραστεί με τους Αυστραλούς και τους Έλληνες ομογενείς, την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα.

Το εστιατόριο του νεοφερμένου ομογενή με καταγωγή από το Ρέθυμνο της Κρήτης, βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Αδελαΐδας στην περιοχή Πρόσπεκτ και άνοιξε επίσημα τις πόρτες του τον Νοέμβριο του 2015.

Μαζί με την αδελφή του Αθηνά, και θέλοντας να δημιουργήσουν μια παρεΐστικη διάθεση, το βάφτισαν ΜΕΖΕ ΜΑΖΙ.

Το εστιατόριο χρησιμοποιεί ποικιλία ελληνικών προϊόντων στην κουζίνα του ενώ σερβίρει, μεταξύ άλλων, ελληνικά κρασιά και αλκοολούχα ποτά. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, το ΜΕΖΕ ΜΑΖΙ βασίζεται σε δύο βασικές αρχές που διέπουν κάθε εστιατόριο που θέλει να λέγεται αυθεντικά ελληνικό. Τις ελληνικές συνταγές και την παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Ο 31χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος σπούδασε Λογιστική στην Ελλάδα, αλλά δεν εξάσκησε ποτέ το επάγγελμα αυτό, εφόσον επέλεξε να εργάζεται στην επιχείρηση του πατέρα του που διατηρεί κρεοπωλείο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη χώρα όπου γεννήθηκε η μητέρα του και δεν έχει βλέψεις να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Η μητέρα μου κατάγεται από την Σκόπελο αλλά γεννήθηκε εδώ και έφυγε για την Ελλάδα όταν γνώρισε τον πατέρα μου κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της.

«Εγώ πάλι, το όνειρό μου το έφτιαξα στην Αυστραλία και όσο κι αν αγαπώ την Ελλάδα δεν γυρίζω πίσω γιατί η Αυστραλία είναι αυτή που με βοηθάει. Εδώ υπάρχει ευκολία για νεαρούς επιχειρηματίες και όλα είναι εφικτά.

«Στόχος μου πλέον είναι να ανοίξω και άλλα εστιατόρια στην Αυστραλία γιατί εδώ νιώθω σιγουριά όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα αφού επικρατεί οργάνωση και τάξη που είναι απαραίτητα και την επιχείρηση μου αλλά και για την νεαρή οικογένειά μου» καταλήγει ο ομογενής.

πηγή: sofiatimes.com