“Νεκρή” πόλη η Ξάνθη των 68.000 κατοίκων από Τρίτη 31 Μαρτίου από 8 το βράδυ έως 8 το πρωί.

Πειθαρχούν οι κάτοικοι της Ξάνθης στην απόφαση που πήρε το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασία και η επιστημονική Ομάδα του Υπουργείου Υγείας για την “μερική” καραντίνα την οποία επέβαλαν από χθες Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 στις 20.00′ και για 14 μέρες κατ αρχή, με την απαγόρευση της ολικής κυκλοφορίας καθημερινά να επιβάλλετε από την 20.00′ έως και την 08.00′ της επομένης για το 14ημερο της καραντίνας.

Δέκα έξι (16) οχήματα παντός τύπου της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης κατάλληλα επανδρωμένα και με μεγαφωνικές συσκευές μετέδιδαν και μεταδίδουν ηχητικό μήνυμα από της 07.00 το απόγευμα έως και την 10.30 μ.μ. περιδιαβαίνοντας συνεχώς το σύνολο των κύριων οδικών αρτηριών της πόλης .

Η πρώτη μέρα ή μάλλον πρώτη νύχτα της εφαρμογής του μέτρου ήταν ταυτόχρονα και ενημερωτική, και την συνέχεια, να εφαρμόζονται αυστηρά όλες διατάξεις, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Τα νεότερα μέτρα βρίσκουν πλήρως προετοιμασμένες τις δομές Υγείας του Νομού με την διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης να έχει για τον σκοπό αυτό, εάν χρειαστεί, έτοιμη με και λειτουργούσα

1ον ) 9 αίθουσες αρνητικής πίεσης με 15 κλίνες κατανεμημένες σε 6 δίκλινα δωμάτια και 3 μονόκλινα.

2ον) την Μονάδα ΜΕΘ με 6 πλήρως εξοπλισμένα κρεβάτια που το ένα εξ αυτών είναι σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης

3ον) έχει πλήρως εξοπλισμένη κλινική ΜΕθ ΑΠΌ ΔΩΡΕΆ έτοιμη άμεσα να λειτουργήσει αν χρειαστεί με επί πλέον 5 κλίνες ΜΕΘ και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

4ον) επί πλέον μπορούν άμεσα να λειτουργήσουν 2 πτέρυγες δλδ κλινικές με σύνολο 72 κρεβάτια πλήρως εξοπλισμένα για να υποδεχθούν στο σύνολο τους περιστατικά με πολύ υψηλές προδιαγραφές ΚΑΙ για τα διεθνή standart

5ον) επίσης μια επί πλέον πτέρυγα , κλινική πού είναι λειτουργική με δίκτυο παροχής κενού και οξυγόνου και τον κατάλληλο για την περίσταση εξοπλισμό.

Με το προσωπικό Ιατρικό και νοσηλευτικό όπως επίσης και Ιατρούς από τον Ιατρικό σύλλογο να δηλώνουν ότι είναι υπέρ πλήρης το Νοσοκομείο Ξάνθης για τα όποια περιστατικά χρειαστεί να εξυπηρετήσει τηρούμενων των μέχρι στιγμής προβλέψεων αν δεν φτάσουμε σε …. planD….

Από την πλευρά της η Δ/νση Αστυνομίας Ξάνθης καταγράφει σχεδόν μηδενικά κρούσματα προβατικής συμπεριφοράς με τους κατοίκους να έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος και να πειθαρχούν

Αγκάθι σίγουρα είναι λόγω της πληθυσμιακής σύνθεσης της περιοχής η μετακίνηση ένθεν κακείθεν των συνόρων με την Τουρκία αρκετών κατοίκων της Θράκης και της Ξάνθης.

O μεγαλύτερος αριθμός των σπουδαστών φοιτητών και κατοίκων που ήρθαν από Τουρκία οργανωμένα, πριν κλείσει οριστικά μέχρι στιγμής το Τελωνείο της Γέφυρας Κήπων στην Ξάνθη και τέθηκαν σε καραντίνα σε Ξενοδοχείο της πόλης, αποχώρησαν από το ξενοδοχείο και συνεχίζουν την καραντίνα τους σε κατ οίκον περιορισμό με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας και της Δ/νση Υγείας της Π.Ε. Ξάνθης.

Για τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν για τις αναγκαίες για την περίσταση διευκρινήσεις, δόθηκαν διευκρινήσεις στο σύνολό τους ούτως ώστε να μην θιγεί στο σύνολό της η οικονομική και παραγωγική ζωή της περιοχής (εργοστάσια και επιχειρήσεις)

Η εικόνα με τους ένστολους που υπηρετούν σε μονάδες της Ξάνθης είναι συγκεχυμένη που θέλει κάποιες μονάδες να είναι σε καραντίνα και την προβληματική όλων να φουντώνει με το τι μέτρα θα παρθούν στην συνέχει σ αυτόν τον τομέα.

Δυστυχώς θετικός και ένας ακόμη κληρωτός στρατιώτης που κάνει τη θητεία του σε στρατόπεδο της Ξάνθης ο οποίος νοσηλεύεται εδώ από την προηγούμενη εβδομάδα στο 424 ΓΣΝΕ, στη Θεσσαλονίκη.

Το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο που είχε την έδρα του στην Ξάνθη έχει υποβιβαστεί σε 212 ΚΙΧΝΕ.

Σε ζωντανή σύνδεση με τα studio’s του akritas.tv ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο του με τον Νίκο Χατζηνικολάου, σήμερα έγινε πλήρης αναφορά για το κλίμα που επικρατεί στη Π.Ε. Ξάνθης.

Πέραν όλων των άλλων στοιχείων έγινε αναφορά για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής δια στόματος του Δημάρχου Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελη, προκαλώντας απορίες και ερωτήματα με την τοποθέτηση του.

Η απομαγνητοφωνημένη τοποθέτηση του κ. Τσέπελη αυτούσια και χωρίς σχόλια:

Στα πλαίσια της πολιτιστικής προστασίας είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμάζουμε το χειρότερο, και νομίζω ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει πέρα από το νοσοκομείο μας που έχει κάνει την αριστότερη προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα, εμείς η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Πολιτική Προστασία, να ‘χουμε τη δύναμη και το θάρρος να βλέπουμε πράγματα χειρότερα.

Και αυτό ήταν, αν θέλετε, ο σχεδιασμός ο δικός μας, που πραγματικά μαζί με το Επιχειρείν της πόλης, έχουμε ήδη ξοδέψει από τους επιχειρηματίες ή μάλλον έχουν χορηγήσει οι επιχειρηματίες περίπου στις 110 χιλιάδες σε υλικά, και δεν είναι μόνο τα κρεβάτια, υπάρχει και μία γεννήτρια η οποία έρχεται σε 2 εβδομάδες ειδική για οξυγόνο από τη Γερμανία, από χρηματοδοτήσεις των επιχειρηματιών και χίλια δυο άλλα πράγματα τα οποία,

εάν χρειαστεί, προκειμένου να βλέπουμε τους ανθρώπους μας πεταμένους στους διαδρόμους των νοσοκομείων, για οποιαδήποτε χρήση το κάνει το νοσοκομείο μας, να είναι σε ένα χώρο που έχει αυτοεξυπηρέτηση, από ενέργεια, από Η/Ζ δηλαδή και νερό, που νομίζω είναι το πιο σημαντικό που μπορεί να είναι χρήσιμο σε μία τέτοια περίπτωση.

Όμως θέλω να ξέρουν κάτι δημόσια, ότι όλες αυτές οι υποδομές που έχουμε προμηθευτεί από το Επιχειρείν, δεν θα πάνε άδικα για οποιαδήποτε περίπτωση.

Άλλα, εάν θα χρειαστεί, θα χρησιμοποιηθούν για το νοσοκομείο μας και άλλα θα είναι πάντα στην αποθήκη μας για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη μας μπορεί να προκύψει.

Δεν υπάρχει καμία επικινδυνότητα.