Όλοι απολαμβάνουμε την γεμάτη και υπέροχη γεύση των καρυδιών, πόσα πράγματα όμως γνωρίζουμε για τις ποικιλίες τους;

Η καρυδια Τσαντλερ ή Chandler θεωρείται η πιο εμπορική και διαδεδομένη ποικιλία καρυδιάς στην παγκόσμια αγορά με την μεγαλύτερη αποδοτικότητα και τον πιο φρουτώδη και νόστιμο καρπό.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά στοιχεία για την ποικιλία της καρυδιάς Τσάντλερ.

Καρυδιές Τσάντλερ, ποικιλία Αμερικανικής προελεύσεως, μεσοόψιμη και πλαγίοκαρπη ποικιλία, παρουσιάζουν πολύ μεγάλη παραγωγικότητα από τα πρώτα χρόνια ζωής τους. Ενδείκνυνται για παγόπληκτες περιοχές, καθώς ανθίζουν μετά τις 20 Απριλίου και παρουσιάζουν μικρή ευαισθησία στη βακτηρίωση και στην ανθράκωση.

Η απόδοσή της ποικιλίας είναι συνεχής και πολύ ικανοποιητική. Ο καρπός της έχει καλό κλείσιμο και κέλυφος μέσου πάχους με εύκολο αποχωρισμό της ψύχας και μέγεθος είναι μέτριο έως μεγάλο (12-14 gr βάρος) και το χρώμα της ψύχας είναι ανοιχτοκίτρινο κατηγορίας extra.

Επικονιαστές κατάλληλοι θεωρούνται οι:  Franquette, Fernor, Fernette.

Εάν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάλληλη επιλογή αγοράς δενδρυλλίων καρυδιάς, οι εκπρόσωποι της Mavridisagro.gr θα δώσουν λύση σε όλες τις απορίες σας.

Η Mavridisagro παρέχει τεχνική υποστήριξη σε όλους τους συνεργαζόμενους παραγωγούς, σε θέματα φυτοπροστασίας και τεχνικών καλλιέργειας, από την έναρξη της καλλιέργειας μέχρι και το τελικό στάδιο της συγκομιδής.

Γενικές Πληροφορίες της καρυδιάς Τσάντλερ

Καταγωγή: Καλιφόρνια, Πανεπιστήμιο Davis
Ονομασία: W.H. Chandler, καθηγητής δενδροκομίας στο Πανεπιστήμιο UC Davis

Δείτε παρακάτω όλες τις ποικιλίες δενδρυλίων καρυδιάς

Καρυδιά Τσάντλερ | Καρυδιά Φρανκέτ | Καρυδιά Φερνόρ | Καρυδιά Ρόντε ντε Μοντινιάκ | Καρυδιά Λάρα