Ανήμερα τις πρωινές ώρες των Χριστουγέννων 25 Δεκεμβρίου οι σοβαρές προκλήσεις των Τούρκων δεν περιορίστηκαν στις παραβάσεις και παραβιάσεις του FIR Αθηνών με υπερπτήσεις από Οινούσσες μέχρι του συμπλέγματος των νήσων Μεγίστης  αλλά είχαμε και κυριολεκτικά ναυμαχία ανατολικά της Καλύμνου.

Συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης 25 Δεκεμβρίου ανατολικά της Καλύμνου και ενώ ψάρευαν ελληνικά ψαροκάικα τις τσιπούρες τους σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής (Turk Sahil Güvenlik  με μεγάλη ταχύτητα και με τις σειρήνες να ουρλιάζουν προσπάθησε να “παρεμποδίσει” (sic) τα ελληνικά αλιευτικά για πολύ μικρή απόσταση, ίσως ένα με δύο μέτρα να τα εμβολίσει και να τα βυθίσει.

Οι ψαράδες από την συχνότητα των marine’sζητούσαν την βοήθεια των ελληνικών σκαφών για να αποφευχθούν τα χειρότερα αναφέροντας ότι η επίθεση που δέχονταν για πολλοστή φορά είχε στόχο τα ελληνικά σκάφη που ψάρευαν και την εκδίωξη τους από την περιοχή για να είναι … ανενόχλητοι οι ….τούρκοι ψαράδες, δηλώνοντας ότι είναι στην…… τουρκική επικράτεια.

Το πιο περίεργο από όλα όμως είναι ότι οι Ελληνικές αρχές έκαναν ότι μπορούσαν για να μην υπάρξει…. εικόνα από το περιστατικό.

Μπλόκαραν ότι ήταν να μπλοκάρουν κατέβασαν ότι μπορούσε να δείξει το περιστατικό….. αλλά πάντα η δημοσιογραφική έρευνα έχει την πληροφόρηση της!!!!