Με δύο ομάδες και πλήρη συντονισμό, αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στα γραφεία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στο Κέντρο της Πόλης.

Συγκεκριμένα στο γνωστό κτήριο “Στοά Νούση”, επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 4 στο κέντρο της Ξάνθης, ομάδα δέκα ατόμων βρέθηκε στον χώρο των γραφείων, ενώ άλλη μια ομάδα επίσης περίπου δέκα ατόμων περίμενε στην είσοδο του συγκροτήματος των γραφείων που στεγάζεται η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ παρέχοντας “κάλυψη” στους … επιτιθέμενους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη δέχονται ανάλογη επίθεση με συνέπεια μόνο την “χρωματική παραλλαγή” των γραφείων και των γύρω τοίχων από ομάδες αντιεξουσιαστών.

“Σήμερα, Τετάρτη 22/03, στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δεχτήκαμε αναίτια επίθεση. Η επίθεση έγινε με μπογιές και πραγματοποιήθηκε από ομάδα περίπου 10 ατόμων, του αντιεξουσιαστικού χώρου που αυτοπροσδιορίστηκαν ως “αντιφασίστες” , τους οποίους περίμενε υποστηρικτική ομάδα άλλων 10 ατόμων στη Στοά Νούση” αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως “αποκομμένοι από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα, εγκλωβισμένοι στην απραξία, ευρισκόμενοι σε σύγχυση ως προς την ταυτότητα και την κοινωνική τους χρησιμότητα, με τέτοιες ενέργειες προσπαθούν να δικαιώσουν την ύπαρξή τους. Για εμάς τέτοιου είδους πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης έχει αποδείξει μέσα από τους αγώνες πως βρίσκεται πάντα δίπλα στην τοπική κοινωνία και τα προβλήματά της”.

Για την επίθεση ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΟΔΕ Ξάνθης καταδικάζοντας απερίφραστα την επίθεση αναφέροντας:
“Η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την σημερινή επίθεση στα γραφεία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Τα φαινόμενα βίας κι ανομίας, εν μέσω της διαρκώς επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης, δυστυχώς αυξάνονται καθημερινά, δημιουργώντας, δικαιολογημένα, έντονη ανησυχία στους πολίτες.

Καλούμε τους αρμόδιους να συμβάλλουν τα μέγιστα, με σκοπό την άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών αλλά και για να αποτραπεί στο μέλλον, οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού της δημοκρατικής έκφρασης των πολιτών.”