Εκ νέου επίθεση από αδέσποτα στο κέντρο της Ξάνθης που τείνουν να γίνουν μάστιγα οι επιθέσεις αυτές τις οποίες δέχονται κυρίως νεαρά άτομα με τα αποτελέσματα που προσμετρώνται πλέον κατά δεκάδες και είναι αποκαρδιωτικά.

Συγκεκριμένα προχθές λίγο πριν τα μεσάνυχτα παρέα νεαρών που διέσχιζαν το κεντρικότερο σημείο της πόλης έχοντας αγκαλιά και το μικρόσωμο σκυλάκι τους, δέχθηκαν επίθεση από αδέσποτα που συνήθως κατοικοεδρεύουν στην κεντρική πλατεία έμπροσθεν του Δημοτικού Μεγάρου. Χώρος που δεν είναι μοναδικός για την φιλοξενία των πολυπληθών αγελών αδέσποτων στην Ξάνθη.

Αποτέλεσμα αυτής της “διαφωνίας” των αδέσποτων με το δεσποζόμενο σκυλάκι και τους ιδιοκτήτες αλλά και την παρέα τους οι δαγκωνιές και τα αίματα, πέρα από τον τρόμο που εκ νέου σκόρπισαν στους θαμώνες της πλατείας.

Το ότι πρέπει άμεσα να βρεθούν λύσεις από τις δημοτικές αρχές είναι αδήριτη ανάγκη πέρα από τις όποιες ερμηνείες που αυτές δίνουν στην υπάρχουσα νομοθεσία για την προστασία και διαχείριση των πολυπληθών σκύλων που εμφανίζονται στους δρόμους.

Πρέπει να προστατεύσουν τους τετράποδους συγκατοίκους των περιοχών με γνώμονα πάντα το αγαθό της προστασίας των κοινωνιών και των κατοίκων τους.

Ας μην ξεχνάμε πάντα και την ψυχολογία που διαμορφώνεται από τα νεαρότερα κυρίως μέλη των κατοίκων μετά από μια επίθεση αγέλης σκύλων, η μεγαλύτερη, ίσως, απώλεια.

Το ότι υπάρχουν ασυνείδητοι που παρατάνε τα μέχρι πρότινος “παιχνίδια” τους ή μη αποδοτικά κυνηγόσκυλα τους στους δρόμους είναι εν μέρει ευθύνη των ελεγκτικών μηχανισμών των δήμων.