Ευθείες κατηγορίες και μύδρους κατά της Δημοτικής Αρχής εξαπολύουν οι μικροπωλητές στην Λαϊκή Αγορά (παζάρι) της Ξάνθης για τον τρόπο που χωροθέτησαν τις νέες θέσεις των πάγκων τους στις περιοχές μετά το άνοιγμα των αγορών μετά την αναστολή λειτουργίας τους για δύο μήνες.

Οι αλλαγές στον τόπο διεξαγωγής της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς κάθε Σάββατο έφερε σφοδρές συγκρούσεις, διαπληκτισμούς και αντιδράσεις που χρειάστηκε η συνδρομή ανδρών της ΕΛ.ΑΣ και της Ομάδας ΔΙΑΣ για να μην μετατραπεί σε ολική σύρραξη.

Τα’ άκουσαν για τα καλά Δήμαρχος και ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος από τους μικροπωλητές προσπαθώντας να ….δικαιολογηθούν!!!

Σε στάση αναμονής για να διαπιστώσουν τα όσα υποσχέθηκε αν τα πραγματοποιήσει η Δημοτική Αρχή το ερχόμενο Σάββατο και ο….. Θεός βοηθός

Πάντως οι χωροθέτηση δεν ικανοποιεί μικροπωλητές και καταναλωτές γιατί ενώ υπάρχουν πολλές άδειες λειτουργίας με τα νέα μέτρα ο χώρος διασποράς τους είναι πολύ μεγάλος και δυσλειτουργικός.

Ενδεικτικά σε ανακοίνωση του ο δήμος Ξάνθης αναφέρει:

Ότι, “με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης θα πραγματοποιείται και παράλληλη υπαίθρια λαϊκή αγορά την ίδια μέρα και ώρα με την υφιστάμενη Λαϊκή Αγορά του Δήμου Ξάνθης, αποκλειστικά επί των οδών Πανεπιστημίου (από την οδό Βασ. Σοφίας έως το χώρο της Λαϊκής Αγοράς) και του κοινόχρηστου δημοτικού χώρου του «Λιμνίου» (από την οδό Βασ. Σοφίας μέχρι έμπροσθεν του δημοτικού κολυμβητηρίου).

Συγκεκριμένα, στο χώρο του «Λιμνίου» θα τοποθετηθούν οι πωλητές με διατροφικά προϊόντα γης, ενώ στο χώρο της λαϊκής αγοράς και της οδού Πανεπιστημίου θα τοποθετηθούν οι επαγγελματίες πωλητές των λοιπών κατηγοριών προϊόντων του ν. 4497/2017 (βιομηχανικά προϊόντα κλπ.)”.