Το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, δέχτηκε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάιατ, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρέσβη για το προφίλ του Δήμου Ξάνθης σε επίπεδο οικονομικό και επιχειρησιακό. Παράλληλα δε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τουρισμό και την επισκεψιμότητα του Δήμου Ξάνθης, αλλά και του Νομού ευρύτερα.

Ο Πρέσβης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και τις εθελοντικές δράσεις που αναπτύσσονται στην περιοχή μας. Επιπλέον, αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας με επίκεντρο τη νέα γενιά.

Ο ξανθιώτης Δήμαρχος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες, οι οποίες θα κρατούν τους νέους στον τόπο τους.

Επίσης, ο κ. Δημαρχόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρέσβη για την πρόσφατη ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση χώρου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω χορηγίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του YouthLab, ενός σύγχρονου χώρου για τη νεολαία.