-Σε ρόλο παρατηρητή η Τροχαία Ξάνθης.
-Βροχή τα παράπονα από αγανακτισμένους πολίτες-οδηγούς που βλέπουν δύο μέτρα και δύο σταθμά
-Επίδειξη δύναμης ή ασυδοσία;

Ένα ολόκληρο παράνομο παζάρι στήθηκε εκ νέου σήμερα δεύτερη μέρα του Πάσχα στα Κιμμέρια του Δήμου Ξάνθης, με δεκάδες μικροπωλητές, εγχώριους αλλά και από τη γειτονική Βουλγαρία, να απλώνουν ανενόχλητοι την πραμάτεια τους νεκρώνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Κιμμέρια-Πηγάδια.

Με αφορμή την αργία του Πάσχα, μικροπωλητές για ακόμη μια φορά έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να έχουν ζητήσει και να έχουν λάβει άδεια από τον Δήμο (κατά μαρτυρίες παθόντων οδηγών) για την ανάπτυξη των εμπορευμάτων τους και την κατάληψη του οδοστρώματος.

Από νωρίς σήμερα Δευτέρα στήθηκαν πάγκοι, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση τον οικισμό των Πηγαδίων διεκόπη! Οδηγοί που διέρχονταν από την περιοχή έρχονταν αντιμέτωποι με μια μεγάλη έκπληξη μιας και δεν γνώριζαν πως ο δρόμος θα κλείσει, γεγονός που προκάλεσε έντονη αναστάτωση.

Μάλιστα συγκεκριμένος οδηγός (τα στοιχεία του είναι στην διάθεση του akritasnews.com) μπήκε σε τρομερή δοκιμασία με κίνδυνο της ζωής του κατά μαρτυρία του και μεφθορές στο όχημα του απο … τυχαία χτυπήματα(sic) από “αγανακτισμένους” μικροπωλητές και ενώ ήταν εγκλωβισμένος στο κατάστρωμα του δρόμου με κατεύθυνση από τον οικισμό των Πηγαδίων προς Ίασμο, κάτοικος Καβάλας, χωρίς να υπάρχει η κατά τον νόμο προβλεπόμενη σήμανση κλειστής οδού και η αντίστοιχη εκτροπή του κυρίου οδοστρώματος και παράκαμψη του συγκεκριμένου δρόμου.

Σε διαμαρτυρίες οδηγών η μόνιμη απάντηση του Τμήματος Τροχαίας αλλά και του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης είναι ότι …η δικαιοδοσία αδειοδότηση είναι του …. δήμου Ξάνθης, παραβλέποντας τεχνηέντως ότι την ευθύνη απρόσκοπτης λειτουργίας των δρόμων η ευθύνη είναι της Αστυνομίας με τα αντίστοιχα όργανά της ! ! !

Δεν είναι η πρώτη φορά που στήνεται παζάρι κατά μήκος του συγκεκριμένου δρόμου, ενώ παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις αλλά και διαβεβαιώσεις περί ελέγχων για την πάταξη του παραεμπορίου αυτό φαίνεται πως καλά κρατεί, και μάλιστα κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια των αρμοδίων, πέρα από τις όποιες “δικαιολογίες” κατά εκστομίζονται ανερυθρίαστα αλλά και το ότι δεν θα κλείνει ο δρόμος από τις παράνομες καταλήωεις.

Μήπως δουλεύει κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός σε δεύτερο βαθμό για να ελέγξει αυτούς που θα έπρεπε να ελέγχουν(sic) σ αυτή τη χώρα….;