Βρήκε ανοιχτή την πόρτα της εκκλησίας του χωριού Κάτω Κεφαλάρι στη Δράμα και μπήκε δήθεν για να προσκυνήσει, ένας 38χρονος Έλληνας. Όμως, όταν έφυγε από το ναό, ο εφημέριος διαπίστωσε ότι από τις εικόνες είχαν κάνει φτερά διάφορα αφιερώματα που είχαν αφήσει οι πιστοί!

Ο ιερέας ειδοποίησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Δοξάτου δίνοντας την περιγραφή του τελευταίου επισκέπτη και εκείνοι εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα τον δράστη, που τους είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για κλοπές. Στις τσέπες του βρήκαν τα κλεμμένα τάματα τα οποία αποδόθηκαν στον ιερέα και ο ιερόσυλος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας κατηγορούμενος για διακεκριμένη κλοπή.

Άλλοι τέσσερις Βούλγαροι ηλικίας 24, 25, 26 και 35 χρόνων που είχαν επιχειρήσει να εισβάλλουν σε μια εκκλησία σε περιοχή των Σερρών αλλά έγιναν αντιληπτοί, εντοπίστηκαν στον Συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, την στιγμή που προσπαθούσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Στο Ι.Χ. αυτοκίνητό τους, βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία με τα οποία διέπραξαν άλλες τρεις κλοπές και μια απόπειρα σε ναούς, από τα παγκάρια των οποίων είχαν αρπάξει συνολικά 800 ευρώ ενώ είχαν κλέψει και δυο ασημένια δισκοπότηρα. Οι Βούλγαροι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών που τους άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή: protothema.gr