Η Ζέτα Δούκα είναι η πρώτη ηθοποιός που με θάρρος και δύναμη μεγάλη μίλησε δημόσια και κατονόμασε τον άνθρωπο ο οποίος την υπέβαλε, όπως είπε σε ψυχική, λεκτική και σωματική βία κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους στο θέατρο το 2008.

«Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη», ήταν η τελευταία φράση της περιγραφής της και το κύμα που σαρώνει το ελληνικό θέατρο έχει αρχίσει να φουσκώνει.

Αφορμή για τη δική της εξομολόγηση στάθηκε το θάρρος μίας άλλης γυναίκας, της Σοφίας Μπεκατώρου.

Λίγες ημέρες αφού η Σοφία Μπεκατώρου δήλωσε ότι «Νιώθει δικαιωμένη» παρά την κατάληξη της υπόθεσής της, καθώς «έχουν ανοίξει τα στόματα ανθρώπων», η Ζέτα Δούκα ξανά με θάρρος μίλησε για τα τεκταινόμενα στον χώρο της τέχνης, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Με ένα Instagram Story της στο οποίο είχε κάνει mention στους επίσημους λογαριασμούς τους έστειλε το δικό της μήνυμα απευθύνοντας την έκκλησή της στα πρόσωπά τους.

«Οι αποκαλύψεις της σπουδαίας Σοφίας Μπεκατώρου, που έφεραν στο φως εγκλήματα που ταλανίζουν επί χρόνια τον αθλητικό χώρο, άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου, αποκαλύπτοντας αντίστοιχες πράξεις που βασανίζουν χρόνια το καλλιτεχνικό στερέωμα. Μετράμε πλέον δύο εβδομάδες και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές», ανέφερε η Ζέτα Δούκα στο μήνυμά της.

«Τα θύματα βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν για κακοποιητικές πράξεις που τους έχουν συμβεί πολλά χρόνια πριν, με αποκορύφωμα κάποιες από αυτές που υπέστησαν όταν ήταν παιδιά, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τον χρόνιο φόβο τους, αλλά και το έλλειμμα του νομοθετικού πλαισίου καθώς και της δικαιοσύνης, η οποία οφείλει σήμερα να επιδείξει τα αναγκαία αντανακλαστικά», συνέχισε η Ζέτα Δούκα.

«Με όλο το σεβασμό στα αξιώματα και τα πρόσωπά σας, παρακαλούμε θερμά όπως πάρετε σαφή και καταλυτική θέση απέναντι και σε αυτά τα γεγονότα, υποδεικνύοντας ένα κράτος δικαίου όπου όλοι οι πολίτες έχουμε δικαίωμα στην αλήθεια, την ισότητα και την προστασία των θεμελιωδών μας δικαιωμάτων», καταλήγει η Ζέτα Δούκα.

Το ενυπόγραφο story της κοινοποίησαν στη συνέχεια αρκετοί συνάδελφοί της.

Η στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ανοιχτή επιστολή της.

Η Ζέτα Δούκα με νέα της ανάρτηση στα instastories της ενημέρωσε πως η σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κύρα Κάπη, της τηλεφώνησε, προκειμένου να της εκφράσει την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανοιχτή επιστολή που ανάρτησα προς τον ίδιο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ήρθε σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου μέσω της συμβούλου του κ. Κύρας Κάπη. Μου μεταφέρθηκε η πλήρης στήριξη του πρωθυπουργού στον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας, καθώς και το γεγονός πως έχει ήδη δοθεί εντολή στο υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στον κύριο Γιατρομανωλάκη, να προβεί στη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού.

Η κα Κάπη με διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει το σύνολο της συνομιλίας μας στον πρωθυπουργό