Ο ιδιοκτήτης, προπονητής αλλά κι η «ψυχή» του Α.Ο. ΟΡΦΕΑΣ Ξάνθης για περισσότερα από είκοσι χρόνια Χαράλαμπος Χατζημεστής απευθύνει δριμύ «κατηγορώ» προς τον δήμο Ξάνθης μέσα από την εκπομπή «Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα» του akritasradio.com, για το ότι με αίολες προφάσεις εξαιρέθηκε ο Α.Σ. ΟΡΦΕΑΣ, ο δεύτερος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος σε Πανελλήνιες διακρίσεις στην Π.Ε Ξάνθης, από την λίστα δικαιούχων αθλητικών σωματείων της Ξάνθης.

«Εγώ προσωπικά που διοικούν τον δήμο Ξάνθης, δεν έχω κάτι, έχω όμως με τον ΔΗΜΟ. Άλλο ο κος Τσέπελης (σ.σ. Δήμαρχος), άλλο ο κος Καμαρίδης (σ.σ. πρόεδρος ΔΕΥΑ Ξάνθης, Ιατρός) και άλλο ο κος Φανουράκης (σ.σ. Αντιδήμαρχος, αναπληρωτής Δημάρχου) και άλλο ο δήμος Ξάνθης. Σίγουρα απέχουν αυτά τα πράγματα.

Άλλο προσωπικά ο κ. Καμαρίδης που με στάθηκε χρόνια σαν γιατρός της ομάδας και άλλο ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ. Ο οποίος έχει μια συνεχή αποχή. Γιατί νομίζουν ότι εγώ βρίσκομαι σε ένα ιδιωτικό γήπεδο, μετά τον ΑΟΞ είμαι η δεύτερη ομάδα σε διακρίσεις. Επομένως έχω και εγώ ένα μικρό κομμάτι το δικαιούμαι» εκφράζοντας το δίκαιο παράπονό του λέγοντας «γιατί όλες οι άλλες ομάδες παίρνουν και εμείς ΟΧΙ;

Δεν τα θέλω για την οικογένειά μου τα θέλουμε για να κάνουμε κάτι καλύτερο και να στηρίξω όλα αυτά τα παιδιά που αγωνίζονται και μοχθούν. Να φανταστείτε ότι αυτό το γήπεδο (σ.σ. επί της Βασ. Ολγας του ερασιτέχνη) από το 2003 το έχουν εγκαταλείψει, θέλει πολύ κόπο να συντηρηθεί, να διορθώνονται συνεχώς οι βλάβες και το συντηρεί ο Μπάμπης Χατζημεστής με ένα-δυό φίλους.

Όταν λέμε φίλους μιλάμε με πολύ προσωπική δουλειά όχι αστεία. Επομένως εγώ δεν έχω κάτι προσωπικά με τους «κυρίους», ούτε με τον κ. Τσέπελη ούτε με τον κ. Φανουράκη, έχω όμως με τον ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ, ότι είναι «λίγο» απόντες. Είναι πολλά χρόνια με μια δικαιολογία ότι το γήπεδο αυτό είναι ιδιωτικό.

Όλοι οι άλλοι Αθλητικοί Σύλλογοι που έχουν τα δημοτικά γήπεδα και έχουν την συμπαράσταση των δήμων όπως του κ. Τσιτιρίδη (δήμαρχος Αβδήρων), και εμείς εδώ να μην έχουμε την βοήθεια έστω δύο εργατών μια φορά τον μήνα, ή έστω την τεχνογνωσία και βοήθεια από την δ/νση πρασίνου για να βοηθήσουν στον χλοοτάπητα. Δεν ζητάμε χρήματα για την ομάδα, εγώ ζητάω συμπαράσταση, να μου βάλουν δύο τεχνικούς για την βοήθειά τους όλο τον χρόνο.

Γιατί αυτό το γήπεδο δεν είναι δικό μου, είναι ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΞΑΝΘΙΩΤΩΝ και πόσο μάλλον του Ερασιτέχνη. Ενώ ο δήμος (Ξάνθης) δίνει ρεύμα και νερό εκμεταλλεύεται τα μαγαζιά (σ.σ. που βρίσκονται κάτω από την μεγάλη κερκίδα).

Δεν έχω κόντρα με τον δήμο (σ.σ. Ξάνθης), έχω ένα παράπονο μεγάλο, γιατί έπρεπε να με έχουν σαν δικό τους παιδί και όχι να με ξεχωρίζουν».

Και όταν ξεχωρίζουν εσένα Μπάμπη Χατζημεστή, ξεχωρίζουν τους περισσότερους από τους εκατό(100) αθλητές – ποδοσφαιριστές του ΟΡΦΕΑ…….

«Δεν θέλουμε χρήματα, θέλουμε βοήθεια υλική…..» τονίζει ο Προπονητής και η ψυχή του ΟΡΦΕΑ……

Ολόκληρη η συνέντευξη του Μπάμπη Χατζημεστή στην ιστοσελίδα του akritasradio.com

Και φυσικά ο δήμος εξαίρεσε από την κατάσταση με την προσφερόμενη υλικοτεχνική υποδομή που διένειμε σε αθλητικούς συλλόγους του δήμου Ξάνθης προκαλώντας πολλά ερωτηματικά ενώ γνωρίζουν την όλη κατάσταση που υπάρχει……

Να θυμίσουμε ότι Α.Σ. ΟΡΦΕΑΣ βρίσκεται ένα βήμα πριν την άνοδό του στης δεύτερη μεγάλη κατηγορία του Εθνικού επαγγελματικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος .

Μια προσπάθεια που δεν τυγχάνει καμίας ουσιαστικής οικονομική ή υλικής βοήθειας από τους «Έχοντες και Κατέχοντες» του δήμου αλλά και της Περιφέρειας παρά τη σημαντική και ουσιαστική προσφορά του σε δεκάδες αθλητές μικρούς και μεγάλους.

Χείριστες και «κακοφορμισμένες» επιλογές από την Δημοτική Αρχή αλλά και την ηγεσία της Π.Ε Ξάνθης……

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ που διένειμε ο Δήμος Ξάνθης γράφει:

«Η επανεκκίνηση του Αθλητισμού είναι μια πραγματικότητα και ο Δήμος Ξάνθης προετοιμάστηκε, ανάλογα.

O Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Σουά Μπεκήρ Ογλού και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Ματθαίος Σαββίδης, παρέδωσαν στους Αθλητικούς Συλλόγους της Ξάνθης, μέσα και υλικό, όπως, εξεταστικό κρεβάτι, πτυσσόμενο φορείο Α βοηθειών, φιάλη οξυγόνου, συσκευή αμπού, νάρθηκες, περιλαίμια, αυτόματο φορητό απινιδωτή, φαρμακείο με το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό, ώστε να έχουν τη μέγιστη δυνατότητα ανταπόκρισης, προς τα μέλη τους και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Παράλληλα, ο Δήμος Ξάνθης ανάμεσα στα άλλα, εγκατέστησε και διαθέτει πλέον, ανάλογο υλικό και μέσα, στο Δημαρχείο της Ξάνθης και στις εξής Αθλητικές εγκαταστάσεις:

Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης, Κλειστό Γυμναστήριο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης», Κλειστό Γυμναστήριο «Χριστίνα Χριστοδούλου», Κλειστό Γυμναστήριο «Ανάξαρχος», Γήπεδο Κιμμερίων, Γήπεδο Δροσερού, Γήπεδο Νεάπολης, Γήπεδο Χρύσας «Κωνσταντίνος Μπένης», Γήπεδο Λεύκης, Γήπεδο Σταυρούπολης, Γήπεδο Σφαγείων και Πετρελαιοαποθηκών»