Με νέα επιστολή του, ο Θεοφάνης Παπαδάκης Μέλος Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης και Δημοτικός Σύμβουλος με τον δημοτικό συνδυασμό «ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ» ζητάει για άλλη μια φορά να ενημερωθεί από την διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης και τον Πρόεδρό της κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη για τις εξελίξεις στην δικαστική διένεξη με την αποζημίωση βάση των έως τώρα καταστάσεων (ύπαρξη ή μη συμφωνιών και ποιες είναι αυτές), με τον δήμο Νέστου.

Ο σοβαρός λόγος, που βρίσκεται υπό δικαστική ετυμηγορία έχει σχέση με το ….. νερό!!!!! και την υδροληψία, υδροδότηση του δήμου Ξάνθης από τις πηγές του οικισμού Παραδείσου στον δήμο Νέστου.

Για αυτό το θέμα έχουν κατατεθεί και πλείστες όσες ερωτήσεις πλέον του Δ.Σ της εν λόγω επιχείρησης, ΔΕΥΑΞ, και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης και συγκεκριμένα με το αίτημα να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την πορεία και την διαμορφωμένη κατάσταση της επιχείρησης τα τελευταία δύο χρόνια με την ανάληψη της διοίκησης του δήμου Ξάνθης από τον Εμμ. Τσέπελη.

Μέχρι στιγμής το καθολικό αίτημα από σύσσωμη την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν βρήκε «ευήκοα ώτα».

Η νέα επιστολή «Παπαδάκη» λέει:

«Κύριε Πρόεδρε,
Ενημερωθήκαμε από συνέντευξη σε τηλεοπτικό μέσο της Καβάλας, του Δημάρχου Νέστου και Προέδρου της ΔΕΥΑ Νέστου και των δικηγόρων της ΔΕΥΑ Νέστου ότι:

«Η Πρόεδρος Πρωτοδικών Ξάνθης εκδίδοντας μία απόφαση κόλαφο για τη ΔΕΥΑ Ξάνθης απέρριψε το σύνολο των ισχυρισμών της Ξάνθης και δικαίωσε το σύνολο των ισχυρισμών του Νέστου και ότι όλο το οφειλόμενο ποσό των 600 και χιλιάδων ευρώ που έχει βεβαιωθεί πρέπει να πληρωθεί και είναι αυτονόητο ότι το ποσό αυτό που σταματάει τον Οκτώβριο του 2020 έχει και επόμενα κεφάλαια έως σήμερα που μιλάμε».

Επειδή ως μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ξάνθης, αλλά και ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση, πέρα από τις αποφάσεις 149/2019 και 62/2021 σχετικά με τα τεκταινόμενα σχετικά με τη δικαστική διαμάχη με τη ΔΕΥΑ Νέστου,

Αιτούμαστε
1) Να μας χορηγήσετε την αναφερόμενη δικαστική απόφαση.
2) Να συγκαλέσετε έκτακτη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του ΔΣ της ΔΕΥΑ Ξάνθης, προκειμένου να μας ενημερώσετε επίσημα για όλες τις παραπάνω εξελίξεις.

Είναι αυτονόητο πως στο αμέσως προσεχές διάστημα όλα τα σοβαρά ζητήματα της ΔΕΥΑ Ξάνθης θα πρέπει να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, όπως επανειλημμένα σας έχουμε ζητήσει.
Ξάνθη 12 Ιουλίου 2021»