Ή πώς αλλιώς “τσακίζεται” η πολιτική αυθερεσία και ο πολιτικός αμοραλισμός…….

“Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Ιουνίου του 2019 ανέδειξαν νικητή τον Μανώλη Τσέπελη, 30 και πλέον χρόνια δημοτικό σύμβουλο, που ως νέος Δήμαρχος τότε μιλούσε για ένα καινούριο ξεκίνημα της πόλης, για άμεσα και πολλά έργα ανάπτυξης και ευημερίας, για κανόνες ισονομίας και διαφάνειας ανάμεσα σε όλους τους πολίτες, καθώς και για διαδικασίες συναίνεσης και συνεργασίας στις αποφάσεις του Δήμου Ξάνθης.

Οι παρατάξεις τις οποίες εκπροσωπούμε, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της πόλης, προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να οικοδομήσουμε σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τη νέα Δημοτική Αρχή, με στόχο την ενίσχυση και την επιτάχυνση των έργων και των διαδικασιών ανάπτυξης της Ξάνθης, υπερβαίνοντας πολλές φορές στην πράξη ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Αυτό όμως γρήγορα αποδείχθηκε μάταιο, αφού μοναδικό μέλημα του Δημάρχου Ξάνθης όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν, με κολακευτικά λόγια και κούφιες υποσχέσεις, να προσπαθήσει να “αλώσει” τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στοχεύοντας μόνο στον προσεταιρισμό μεμονωμένων δημοτικών συμβούλων και όχι σε μία θεσμική και έντιμη συνεργασία, με σκοπό τη συναίνεση και τη συνεργασία με όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, για το γενικότερο καλό του Δήμου μας.

Το σημαντικότερο όμως όλων υπήρξε το γεγονός ότι ο σημερινός Δήμαρχος, χωρίς κανένα συνολικό σχεδιασμό, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ολοκληρωμένη τεχνοκρατικά άποψη, χωρίς ΟΡΑΜΑ και ΕΛΠΙΔΑ για το Δήμο δεν παρουσίασε μέχρι σήμερα ούτε ένα έργο στην Ξάνθη, δεν μπόρεσε να αναπτύξει στο Δήμο μας ούτε τις απλές – αυτονόητες δράσεις και λειτουργίες, αλλά το μόνο που τον ενδιέφερε να ολοκληρώσει ήταν να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους σε περιστασιακές θέσεις εργασίας – προφανώς για τη διαιώνιση και μόνο της εξουσίας του – ξεπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Σημαντική επίσης προτεραιότητά του υπήρξε η βούλησή του να επιδοθεί σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ, επιφέροντας με αυτόν τον τρόπο στον Δήμο ένα μείγμα προχειρότητας, αδιαφάνειας, τσαπατσουλιάς και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, το οποίο σήμερα στραγγαλίζει την ανάπτυξη και υποβαθμίζει καθημερινά την ποιότητα ζωής στην πόλη, φέρνοντάς την πολλές φορές σε τραγικές καταστάσεις απελπισίας, στασιμότητας και αδιεξόδου.

Σε αυτή λοιπόν την επικίνδυνη και δύσκολη καμπή της ιστορίας της Ξάνθης,

ΕΜΕΙΣ οι επικεφαλής των τεσσάρων Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Ξάνθης,

Σάββας Μελισσόπουλος    Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ
Ιωάννης Παπαχρόνης       Αγάπη για την Ξάνθη μας
Γιώργος Χατζηθεοδώρου  Πολίτες για την Ξάνθη
Πασχάλης Λύρατζης          Νέα Ξάνθη

Εκπροσωπώντας τους χιλιάδες συμπολίτες μας που μας εμπιστεύτηκαν, αποφασίσαμε να δράσουμε άμεσα, προσπαθώντας να σταματήσουμε αυτόν τον αξιακό και αναπτυξιακό κατήφορο που έχει πάρει σήμερα η πόλη μας.

Εφαρμόσαμε επί της ουσίας στην πράξη την απλή αναλογική – σύστημα με το οποίο εκλεγήκαμε – τη σύνθεση δηλαδή των διαφορετικών απόψεων, το διάλογο και την έμπρακτη συνεργασία όλων μας, με σκοπό το γενικό καλό και το συμφέρον του τόπου.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είμαστε πεπεισμένοι πως σε μια συνολική προσπάθεια αντιστροφής της υφιστάμενης κατάστασης στο Δήμο μας, δεν μπορούν να κυριαρχούν ΟΥΤΕ τα ΚΟΜΜΑΤΑ, ούτε οι ιδεολογικές εμμονές, ούτε οι προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά μόνο η ΕΝΟΤΗΤΑ, οι μεγάλες συνεργασίες και η πολλή δουλειά με μεθοδικότητα, προγραμματισμό και οργάνωση.

Με ξεκάθαρους και κατανοητούς κανόνες διαχείρισης.

Με πραγματική οικονομική διαφάνεια και διαύγεια σε όλες τις πράξεις του Δήμου μας.

Με βάση ένα σαφές πλαίσιο ισότιμης επικοινωνίας και διαλόγου που οικοδομήσαμε μεταξύ μας δύο χρόνια τώρα,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ από σήμερα ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ και να σχεδιάζουμε ΜΑΖΙ την επόμενη μέρα για την Ξάνθη μας.

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μία Ξάνθη σύγχρονη, ανεξάρτητη, χωρίς ιδεολογικές και κομματικές εμμονές, ανοιχτή στην καινοτομία και στη διαφορετικότητα, πρωτοπόρα στον πολιτισμό, τις τέχνες και στην προστασία και ανάδειξη του περιβαλλοντικού της πλούτου, πόλη με αξίες και αγάπη για τον συνάνθρωπο, μια πόλη που θα επανέλθει άμεσα στις πρώτες θέσεις της οικονομικής ανάπτυξης και των μακρόπνοων έργων υποδομής, τόσο στη δική μας Περιφέρεια, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Θέλουμε να φτιάξουμε μια πόλη πρωτοπόρα και δημιουργική, έτσι όπως ήταν σε κάποιες περιόδους της ιστορίας της, έτσι όπως ακριβώς την ονειρεύτηκαν διαχρονικά οι μεγάλοι ηγέτες αυτού του τόπου.

Αγαπητοί μας συμπολίτες

Πήραμε αυτή την μεγάλη απόφαση για κοινή κάθοδο στις επόμενες δημοτικές εκλογές, όχι αβασάνιστα, όχι αβίαστα, όχι συγκυριακά, όχι ωφελιμιστικά, όχι με βάση το ατομικό μας συμφέρον.

Άλλωστε όπως καθημερινά πλέον γίνεται σαφές – ούτως ή άλλως – στις επόμενες δημοτικές εκλογές αναπόφευκτα θα αναμετρηθούν στην πόλη μας δύο εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους κόσμοι: ο κόσμος της κανονικότητας, απέναντι στον σημερινό λαϊκισμό, ο κόσμος της σοβαρότητας, της προσήλωσης στον στόχο, του σχεδιασμού και των ολοκληρωμένων προτάσεων, απέναντι στην προχειρότητα και στις σημερινές περιστασιακές, αναχρονιστικές και τυχοδιωκτικές πολιτικά αντιλήψεις.

Σε αυτή λοιπόν τη μεγάλη πρόκληση παίρνουμε θέση με ένα δυναμικό ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ για έναν νέο ανεξάρτητο, αυτόνομο και πολυσυλλεκτικό συνδυασμό, για τη δημιουργία μιας απολύτως νέας ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης δύναμης.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ να συμμετάσχετε ενεργά, με σκοπό να συμπαρασύρουμε δυναμικά οτιδήποτε παλιό κρατά αυτή την πόλη φυλακισμένη με τα δεσμά της ανεπάρκειας και του λαϊκισμού και να ανοίξουμε επιτέλους ΜΑΖΙ ένα μεγάλο παράθυρο ΕΛΠΙΔΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ!!

Τελικός και μοναδικός μας στόχος είναι η πλήρης ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ της πόλης μας.

Με επικεφαλής αυτής της διευρυμένης Δημοτικής Παράταξης, τον Σάββα Μελισσόπουλο, δουλεύουμε από σήμερα ΜΑΖΙ, για να αλλάξουμε τις τύχες της πόλης μας.

Το απαιτείτε εσείς οι πολίτες αυτής της πόλης!!

Το οφείλουμε ΟΛΟΙ, στα ίδια μας τα παιδιά!!

ΞΑΝΘΗ 29 – 6 – 2021

ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ  «ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ     «ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ  «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ»
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΥΡΑΤΖΗΣ           «ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ»  “

Στην επιστολή-μανιφέστο των τεσσάρων Δημοτικών Παρατάξεων που κυκλοφόρησε νωρίς το μεσημέρι ανέπεμψε απαντητική επιστολή η Δημοτική Αρχή με υπογραφή του Δημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη που ως συνήθως είναι….. χαοτική, “ψελλίζοντας αμπελοφιλοσοφίες” εβρισκόμενος σε κατάσταση πανικού.

Εκφράζοντας την πεποίθησή του ο κ. Τσέπελης, ως ευχή για το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο που με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής σύσσωμη η αντιπολίτευση και συνεχώς διαμαρτύρεται για την καταστρατήγηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου όπως επίσης και των “πολιτικών τεχνουργημάτων” που χρησιμοποιούνται για την συνεχή κωλυσιεργία σε απαντήσεις ερωτημάτων που πολλά από αυτά …. χρονίζουν, αναγράφοντας : “…όμως σίγουρα, αυτή η προοπτική, θα μπορούσε να λειτουργήσει έως και κατευναστικά, ομαλοποιώντας (ελπίζουμε) και την εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, η οποία έχει περάσει ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές…”.

Η επιστολή Τσέπελη λέει: 

“Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τη δήλωση συνεργασίας, η οποία συνοδεύτηκε και από την ανακοίνωση της κοινής καθόδου των επικεφαλής τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων του δημοτικού μας συμβουλίου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η κυοφορούσα συνεργασία, που φρόντισαν οι γνωστοί κύκλοι να διαρρεύσει, αρκετές μέρες πριν, μπορεί να υπολείπεται στο επίπεδο του… αιφνιδιασμού, θέτει όμως τα πράγματα στη σωστή τους βάση, καθώς γίνεται πλέον, πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας, αντιληπτός, ο ουσιαστικός λόγος της παράταιρης αυτής σύμπραξης.

Πίσω από τις βαρύγδουπες δηλώσεις περί ανάπτυξης, συμφέροντος της πόλης… «πάνω από όλα» και της… «πολλής και μεθοδικής δουλειάς», με τις οποίες, οι τέσσερις της αντιπολίτευσης και… της «απλής αναλογικής», όπως αυτοπροσδιορίζονται, προσπαθούν να πείσουν τον ξανθιώτικο λαό και τον ίδιο τους τον εαυτό, για το εν λόγω «εγχείρημα», κρύβεται -όχι τόσο πετυχημένα, είναι αλήθεια- η φιλοδοξία.

Θεμιτή και σεβαστή. Αρκεί να μην στέκεται μόνη της… Γιατί, πολλαπλασιαζόμενη ακόμα και επί… τέσσερα, πάλι μόνη της είναι. Και σίγουρα, δε φτάνει, για να αναπτυχθεί ουσιαστικά η αυτοδιοικητική δράση.

Εμείς χαιρετίζουμε την απόφαση της κοινής… κατάβασης των τεσσάρων, που υπόσχονται να οδηγήσουν τον δήμο, σε… ολική επαναφορά, την οποία -καθώς διατείνονται- την έχει απολύτως ανάγκη.

Αναμένουμε τον, από κοινού, σχεδιασμό, τον οποίο και ΘΑ υλοποιήσουν… Περιμένουμε  βέβαια και την ενότητα θέσεων και απόψεων, εκτός της πρόδηλης αγωνίας για θέσεις.

Μπορεί το πρακτικό σκέλος της στόχευσης να αργήσει ή να μην έρθει ποτέ, όμως σίγουρα, αυτή η προοπτική, θα μπορούσε να λειτουργήσει έως και κατευναστικά, ομαλοποιώντας (ελπίζουμε) και την εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, η οποία έχει περάσει ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές, με τη συστηματική και ενορχηστρωμένη επίθεση -που αγγίζει τα όρια της κακοποιητικής συμπεριφοράς- απέναντι στο πρόσωπο του δήμαρχου, τα δύο τελευταία χρόνια…

Στον επικεφαλής του νέου σχήματος ευχόμαστε καλή επιτυχία, στη νέα του, αναβαθμισμένη θέση. Ήταν σίγουρα ένας υψηλός στόχος, ο οποίος επετεύχθη…

Τέλος, η προτροπή προς όλους, είναι, μοιραία, κοινή: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Θεωρούμε πως είναι απολύτως ταιριαστή. Κυρίως, τώρα, που η καλοκαιρινή περίοδος, συνοδεύεται από θάλασσα και… παιχνίδια στην άμμο, ο «Ανήρ κομπαστής» έχει μια ευκαιρία να θριαμβεύσει…

Ο Δήμαρχος Ξάνθης   Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης

(Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: Η φράση έρχεται από τον μύθο του Αισώπου με τον εύγλωττο τίτλο «Ανήρ κομπαστής». Σύμφωνα με τον μύθο, ένας Αθηναίος αθλητής ισχυριζόταν ότι έκανε ένα μεγάλο άλμα στην Ρόδο και καλούσε το ακροατήριό του να πάει στο νησί και να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του… Ωστόσο, ένας από τους ακροατές, δεν άντεξε πήγε σε ένα σκάμμα, χάραξε τη λέξη «Ρόδος» και απευθυνόμενος στον… καυχησιάρης, του… έδειξε τη Ρόδο και του ζήτησε να δείξει στο κοινό του το… φοβερό του άλμα) “

Η απάντηση ήρθε  άμεσα στον akritasnews.com από ηγετικό στέλεχος του Δημοτικού Συμβουλίου λέγοντας : την “Ρόδο” την ξέρουμε, τό πήδημα θα “τσούξει” πολύ ………

(σ.σ. μέχρι και αύριο 30 Ιουνίου 2021…. με απ’ ευθείας αναθέσεις οι κ. Τσέπελης – Φανουράκης, δίνουν περισσότερα από 350.000 €υρά, ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΠΗΝΗΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ…..)