Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 η Ένωση Κυριών πραγματοποίησε την έκτη διανομή διατακτικών στους εξήντα ωφελούμενους του προγράμματος «Κοντά στο Παιδί». Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, στις 14 Ιουνίου, η εθελόντρια ψυχολόγος της Ένωσης Κυριών Δράμας, Γεωργία Δ. Γιαννακοπούλου και ο εθελοντής αιμοδότης Τσακίρης Εμμανουήλ, έδωσαν μήνυμα ευαισθητοποίησης στους ωφελούμενους του προγράμματος για τη δημιουργία μιας νέας Τράπεζας Αίματος.

Συγκεκριμένα, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στους λόγους, για τους οποίους η προσφορά αίματος αποτελεί «Δώρο Ζωής», ενώ διευκρινίστηκε ποιος μπορεί να δώσει αίμα και πότε, ποια είναι η διαδικασία πριν και μετά την αιμοδοσία, καθώς και άλλα βασικά ερωτήματα.

Το πρόγραμμα «Κοντά στο Παιδί» παρέχει διατακτικές σε εξήντα οικογένειες με αυστηρά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια με στόχο την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τα ανήλικα τέκνα τους. Παράλληλα στοχεύει στην ψυχοκοινωνική στήριξη τόσο των παιδιών όσο και των γονέων τους μέσων ομάδων ψυχολογικής στήριξης, ένταξης στο κοινωνικό φροντιστήριο της Ένωσης Κυριών, δημιουργικής απασχόλησης, ομάδες συμβουλευτικής εμψύχωσης γονέων, εύρεση εργασίας , πραγματοποίηση ομιλιών σεμιναρίων, δωρεάν παροχή νομικής στήριξης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.