“Σημερινή Δημοτική Αρχή και αλήθεια δεν συναντιούνται πουθενά. Σε κάθε μια πρόταση, λένε κι ένα ψέμα.” αναρωτιέται ο πρωην Δήμαρχος….

Τελικά θα μάθουν οι πολίτες ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με την ΔΕΥΑ Ξάνθης;
Δεν είναι δυνατόν όλοι όσο εμπλέκονται με τον ένα ή άλλον τρόπο στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης έχουν να καταμαρτυρήσουν και ένα “καλό” λόγο για την σημερινή διοίκηση του κ, Ιπ. Καμαρίδη.

Με νέες επιστολές προς τους πολίτες του δήμου Ξάνθης επανέρχονται ο επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρ. Δήμαρχος Ξάνθης κ, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος όπως επίσης και ο πρ. Πρόεδρος της Δημοτικής εταιρείας κ. Μαρίνος Σδρέβανος μετά τις έγραφες σφοδρές καταγγελίες του μέλους του Δ.Σ. κας Ελένης Χατζηγεωργίου και της Δημοτικής Παράταξης “Ξάνθη για Όλους” του κ. Σάββα Μελισσόπουλου.

Η εκ νέου επιστολή του κ. Δημαρχόπουλου:

“Με την παραπάνω απόφαση πρώτον, αποδέχεστε την απόφαση της ΔΕΥΑ ΝΕΣΤΟΥ, η οποία στηρίχθηκε σε προσωπική πρότασή σας, δεύτερον, εγκρίνετε την αποπληρωμή εκκρεμούντων τιμολογίων, τα οποία αρνούνταν να πληρώσει η προηγούμενη Διοίκηση, θεωρώντας υπερβολικές τις απαιτήσεις της ΔΕΥΑ ΝΕΣΤΟΥ και τρίτον και σημαντικότερο, διακόψατε και καταργήσατε τη δικαστική διαδικασία, την οποία είχε επιλέξει η προηγούμενη Διοίκηση.”

Πότε εξαπατούσατε τους Ξανθιώτες, αλλά και όσους ψήφισαν τη συγκεκριμένη απόφαση, τότε με τα ψεύδη σας, ή τώρα που αναγκάζεστε να την ανακαλέσετε;”

Σημαντικά θέματα με βαρύνουσα για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης τα οποία θα έπρεπε τα μέλη Δ.Σ να έχουν την δυνατότητα να πάρουν τις απαραίτητες πληροφορίες τους άμεσα από τους καθ’ ύλην αρμοδίους.”

Άλλο ο απών και άλλο o απέχων. Ευτυχώς η γλώσσα μας είναι πλούσια σε λεξιλόγιο και διαχωρίζει αλλά και διευκρινίζει πλήρως τις διάφορες έννοιες.”

… στην απόφαση της συνεδρίασης δεν αναγράφονται οι λόγοι που κατέθεσα και απλώς εμφανίζομαι ως απούσα. Κύριε Πρόεδρε και μέλη του ΔΣ της ΔΕYΑ Ξάνθης, δεν είμαστε απόντες απλά απέχουμε από τις συνεδριάσεις για λόγους που κάθε φορά σας αναγράφουμε στα έγγραφα μας.”

… υποχρεούστε να ζητήσετε δημόσια συγνώμη για τη λάσπη που εκτοξεύσατε εις βάρος μου.”

… υποχρεούστε, επίσης να απολογηθείτε στα μέλη του Δ.Σ. της επιχείρησης, που αναγκάσθηκαν να λάβουν την απόφαση…”

… υποχρεούστε, επίσης να απολογηθείτε και στους δημότες της Ξάνθης, οι οποίοι θα ήταν οι τελικοί αποδέκτες της επιβάρυνσης.”

Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν τα ίδια, μια και δε ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν.”

Προφανώς…
“… κατακαημένε Ξανθιώτη πλήρωνε, εσύ τους διάλεξες.”

Από τις σπανιότατες φορές που “επικοινωνεί” ο κ. Σδρέβανος δημόσια για το θέμα “ΔΕΥΑΞ” γράφει προς του κατοίκους του δήμου Ξάνθης, με διακριτή την αγανάκτηση αλλά και την αγωνία του για τον μέλλον της χρηστής λειτουργίας “εταιρείας και πολίτη”, λέγοντας:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Μαρίνου Σδρέβανου πρ. Προέδρου ΔΕΥΑ Ξάνθης

Προς τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞΑΝΘΗΣ

Κύριε Πρόεδρε

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι, μεταξύ των θεμάτων της, δια
περιφοράς, συνεδρίασης του συμβουλίου της ΔΕΥΑΞ, της 26ης Μαρτίου 2021, περιλαμβάνεται και η ανάκληση της απόφασης 149/2019.

Η απόφαση αυτή πού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και απασχόλησε και απασχολεί ακόμη και σήμερα, όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τον τοπικό τύπο, πλήν των ” αδελφικών ” εντύπων και των ” έγκριτων ” δημοσιογράφων, αφορά την συμφωνία της ΔΕΥΑΞ με την ΔΕΥΑΝΕΣΤΟΥ, ως προς το αντίτιμο που καταβάλει η ΔΕΥΑΞ για το αντλούμενο, από τις πηγές Παραδείσου, πόσιμο νερό. Με την παραπάνω απόφαση πρώτον, αποδεχθήκατε την απόφαση της ΔΕΥΑΝΕΣΤΟΥ, η οποία στηρίχθηκε σε προσωπική πρότασή σας, δεύτερον, εγκρίνατε την αποπληρωμή τιμολογίων, τα οποία αρνούνταν να πληρώσει η προηγούμενη Διοίκηση. θεωρώντας υπερβολικές τις απαιτήσεις της ΔΕΥΑΝΕΣΤΟΥ και τρίτον και σημαντικότερο ,διακόψατε και καταργήσατε την δικαστική διαδικασία, την οποία είχε επιλέξει η προηγούμενη Διοίκηση.

Κύριε Καμαρίδη
Τί σας ανάγκασε, μετά από δέκα έξι (16 ) μήνες να ανακαλέσετε αυτή την απόφαση;

Γιατί δεν την εφαρμόσατε επί δέκα έξι (16 ) μήνες, ώστε να εξοφλήσετε τις ” τόγκες” που δήθεν σας παρέδωσα, όπως ισχυριζόσασταν δημοσίως με συνεντεύξεις σας στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης μας;

Γιατί η ΔΕΥΑ ΝΕΣΤΟΥ συνέχισε να βεβαιώνει τιμολόγια;

Μήπως επειδή αρνηθήκατε να τα πληρώσετε, υιοθετώντας τις δικές μου ενέργειες;

Πότε εξαπατούσατε τους Ξανθιώτες, αλλά και όσους από τα μέλη του Δ.Σ. ενέκριναν με την ψήφο τους τη συγκεκριμένη απόφαση, τότε με τα ψεύδη σας ή τώρα που αναγκάζεστε να την ανακαλέσετε;

Η συνημμένη, στη σχετική εισήγηση, γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου, την οποίαν δεν αποδεχθήκατε πριν τη λήψη της επίμαχης απόφασης, είναι καταπέλτης και δικαιώνει πλήρως τις θέσεις και τις ενέργειες με τις οποίες χειρίσθηκα την όλη υπόθεση, απορρίπτοντας δύο αποφάσεις της ΔΕΥΑ ΝΕΣΤΟΥ που θα επιβάρυναν την Επιχείρηση και κατ΄ επέκταση τους δημότες της Ξάνθης με το υπέρογκο ποσό των 350.000,00 ευρώ, λαμβάνοντας αποφάσεις οι οποίες ήταν συμφέρουσες για την Επιχείρηση αφού θα την επιβάρυναν μόνο με το ποσό των 50,000,00 ευρώ ετησίως και επιλέγοντας την προσφυγή στη δικαστική διαδικασία, ύστερα από εισήγηση του Νομικού Συμβούλου της Επιχείρησης.

Κύριε Καμαρίδη

Μετά την ανάκληση της επίμαχης απόφασης, υποχρεούστε να ζητήσετε συγνώμη για τη λάσπη που εκτοξεύσατε εις βάρος μου.

Υποχρεούστε επίσης να απολογηθείτε στα μέλη του Δ.Σ. της Επιχείρησης, που αναγκάσθηκαν να λάβουν την απόφαση χωρίς να εξετασθούν όλα τα δεδομένα της διαφοράς με τη ΔΕΥΑ ΝΕΣΤΟΥ και χωρίς την επιβαλλόμενη εισήγηση του Νομικού Συμβούλου.

Υποχρεούστε να απολογηθείτε και προς τους δημότες της Ξάνθης οι οποίοι θα ήταν οι τελικοί αποδέκτες της επιβάρυνσης.

Η ίδια βέβαια υποχρέωση ισχύει και για όλους εκείνους που υιοθέτησαν και δημοσιοποίησαν τις απόψεις σας.

“ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΨΈΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΤΡΑΠΗΚΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΑΠΗΚΑΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΠΑΝ” , όπως έγραψε ο Μενέλαος Λουντέμης !!!!!!!